Välkommen till din nya favoritblogg!

Sofy karriärtipsar, del 1

CV. Personligt brev. Jobbansökan.

Min erfarenhet säger att det finns hur mycket tips och råd som helst om just de bitarna. Läs de tipsen. Lägg till en bild på ditt CV. Utgå från att den där kravlistan i en jobbannons är en önskelista, ingen sanning. Lyft dina fördelar i faktiska exempel och caseform som är applicerbara på företaget där du vill in. Ta upp idrottsmeriter. Rekryteras du av en tjej? Nämn gärna att tiden i stallet lärde dig naturliga ledaregenskaper som sitter kvar.

Extremt många jobb tillsätts internt. Det är dyrt som fasen att rekrytera, eftersom det finns mycket risk i att det blir fel. Vill du avancera i bolaget du jobbar i idag, se till att knyta kontakter utanför din egen avdelning. Nätverka med beröm som språngbräda. Gå fram och säg hej till den där avdelningschefen som du vet fått beröm internt. Som kanske är där du hellre vill vara. Prata om hur de byggt framgång. Ställ frågor och bekräfta. Jobbar du i projektgrupp? Se till att den som faktiskt ser resultaten av ett bra jobb vet vem som var delaktig i framgången. Detta kan göras snyggt. Låt inte andra stjäla ditt ljus. ”XX stod för den här delen, jag för den här. Det här är vårt gemensamma resultat”.

Missa inte deadlines. Jobba hårt men smart. Bli ingens ”det där fixar x” om du inte får de positiva effekterna inom synhåll av att göra den extra insatsen. Går du den vägen att alltid jobba hårdast, lösa akutsituationer och städa undan efter andra, se till att kunna kräva in en mottjänst så småningom. Kanske inte månad ett eller tre, men i alla fall månad åtta eller tretton. Det är du värd.

Le när du pratar i telefon. Mottagaren märker det. Ge alltid god service. Bli älskad av kund eller leverantör. Fråga hur andra mår, kom ihåg vad deras barn heter. Be om och ge feedback som skiljer sak från person.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!