Välkommen till din nya favoritblogg!

Utflyktstips Ingarö och Värmdö

För er som bor i Stockholm, eller som kommer hit på besök i sommar har jag några utflyktstips på Värmdö och Ingarö. Det är enkelt att ta sig ut hit till innerskärgården på väg 222, kommer man söderifrån på motorvägen behöver man inte ens in i själva Stockholm, och från norr siktar man mot östra södermalm och tar sig ut via Danvikstull. 20 minuter från stan finner man sedan vacker och vilsam natur och flera naturreservat!

Artipelag: På Artipelag, som ligger precis där Värmdö startar, kan man titta på konstutställning, eller så väljer man att åka hit för att äta en god brunch i öppen och läcker miljö. Ytterst barnvänligt med stora ytor, hit fungerar det att åka och bruncha om man är många. En brunch kostar 245 kr för vuxen och 10 kr per år för barn, otroligt vällagat och hög nivå. Från parkeringen kan man ta korta vägen direkt upp till Artipelag eller välja att gå norra promenaden, ett promenadstråk på bred träbrygga längs kusten. Vackert, välj promenaden!

artipelag på värmdö utflyktstips

artipelag utflyktstips värmdö

I anslutning till Artipelag men på Ingarösidan ligger naturreservatet Storängsudd. Här går vi gärna promenader bland hassel, ekar och öppen grönska. Med bil: ta av mot Ingarö från Värmdöleden och efter cirka två km (Beatelund) till höger på en mindre väg som är skyltad naturreservat. Här kan man självklart också bada från klippor och kolla in båtarna som rör sig från Tyresö och Saltsjöbaden.

Badar gör man helst och bäst på Ingarös yttersta udde, Björkvik. Här finns snälla klippbad och också fin sandstrand, bara att välja det man föredrar för dagen! På Bistro Björkvik äter man hamburgertallrik, seriöst supergod! Hit tar man sig genom att helt enkelt aldrig svänga av från den stora vägen man hamnar på när man tar av mot Ingarö från Värmdöleden. Vägen tar slut vid Bistro Björkvik!

outdoor5

Är det för mycket folk där vägen slutar vid Björkvik tar man vänster strax dessförinnan (Björnö, sandarna) och parkerar bilen. Sedan promenerar man några minuter till antingen  Stora Sand eller Lilla Sand –  Havsbad med lång sandstrand eller  klippblad. Bajamajor och daglig städning samt möjlighet att grilla korv finns här, ett av våra mesta och bästa utflyktsställen!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!