Välkommen till din nya favoritblogg!

Vinterskor för barn

Det här med vinterskor för barn. Så himla svårt tycker jag. Det bästa är förstås att ta med ett glatt barn till ett köpcentrum och ha en mysig eftermiddag efter föris/helgförmiddag och testa loss. Problemet är bara att mysig ganska lätt byts ut till kaosartad och att glatt inte alltid är synonymt med att prova skor. Att få ut något slags svar på frågan ”hur känns det fram i tårna” är inte heller det lättaste. Och om något klämmer? Skitasvårt att veta, även hos min E som snart fyller tre och är grymt verbal i övrigt.

Två tips:

Innermåttsticka (säger hon som inte äger en)

Ta ur sulan och ställa barnfot på – då ska det finnas runt 1,5 cm kvar fram! (mitt bästa knep med skorna som finns hemma)

vinterskor för barn

För alla oss som bara inte pallar att göra bestyret med barnfötter i butik så har Campadre nu vinterskorea. Förra året köpte vi Sorel snow commander till E, de var bra när vi prioriterade vattentätt och lätt att ta på. Till denna vinter blir de för små och jag är nyfiken på att testa något annat. Hos Outnorth dök de på bilden upp, nedsatta med strax över 20%. Jag köpte ju Kamik till mig själv på sommarrean nyligen, därför säger hjärnan att det är ett smart val och priset lockar. Någon sm har erfarenhet av Kamik för kids?

Jag kom så långt att jag klickade hem ett par höstkängor innan vinterskotvivlet dök upp. E får höstracea i ett par Bagheera, jag köpte ”springasnabbtskor” av det märket till de små snabba fötterna i somras och de var väldigt lätta och har hållit bra. Höstskor för 249 kr kändes som en bra deal, så jag slog till. Det är alltså de till vänster här på bilden, och de ja funderar på är de till höger.

Tips tre: På Campadre finns nu alltså en samlingsrea för vinterskor, Bagheerakampanj där jag hittade skorna till E och Gegggamojakampanj.

 1. De bästa (och såklart också dyraste) vinterskor jag haft till pojkarna har varit från Keen (999kr). Andra som vi gillat har varit Crocs och Sorel. Kuoma är grymma när det är torrt dsv ej slask, lätta och bra. Men man klarar sig inte med bara såna för det är ju ofta blött i Sverige. Kamik har jag inte testat, men de ska vara väldigt varma.
  Köpte ett par beg Salomon vinterskor till Ivar nyligen. Sådana som slutat tillverkas, men som är überlätta och också vattentäta och som jag läst mycket bra om. Vi (Alvar) älskar Salomons löparskor- tror vi haft totalt 4-5 par under åren- och därför funderar jag lite på Salomon-vinterskor åt honom. De har en ny modell, som jag dock vill se live först innan jag bestämmer mig.
  Kollade igår på Campadres skokampanj och blev sugen på ett par Kavat-boots till Alvar till våren. Ritade av hans fot och mätte och till slut höll jag på att tappa förståndet när jag gissade mig fram till vilken storlek skulle passa till våren, april typ. Omöjligt och än så länge har det inte blivit något köp (men de finns kvar och jag funderar). Har gjort otaliga felköp när det gäller skor när jag just uppskattat och bunkrat upp i förväg, värdelöst.

  1. Ja det är det där med bunkrandet i förväg…man är som så sugen, men det blir ofta fel. Jag har haft koll på att du gillar Salomon, ska kika lite närmare på dem, har inte riktigt hittat dem så ofta i butik bara. Man behöver verkligen något rejält så som du säger, jag är förtjust i det här med gummidel, blir sällan blött genom det!

 2. Har haft många par Kamik och Sorel till mina tre ungar och jag har varit väldigt nöjd med dem. Vattentäta, varma och enkla att ta av och på. Jag rekommenderar varmt att man väljer en modell där innerskon går att ta ut. Det underlättar ofantligt när de skal torkas. För blöta blir de ibland, trots att de är vattentäta, när ungarna sitter och ”badar” i slaskpölarna 🙂

 3. Tips. Själv vände jag ut och in på mig själv i försök att mäta trotsigt barns fötter. Mäta, rita av, stå på papper, leka mäta mammas fot, stå på sulor osv. Det krävs ju att de står upp och får tryck på foten när det ska mätas..
  Efter badet när fötterna var blöta så hoppade vi ner på golvet, på ett stort papper. Jag fick fotavtrycken!
  Själv har jag bra erfarenhet av Viking, både använt länge själv och sålt dem och hört goda ord från kunder. Vi har haft Viking till vårt barn på Gore Tex sneakers under vår/höst. Kavats vinterkängor var bra, enkla att kliva i och ur för de minsta (utöver bra funktion så klart)

 4. Jag gillar Viking och ska testa Viking extreme i vinter till S. Har hört gott om dem! Kompletterar med Viking goretex höstskor.

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!