Välkommen till din nya favoritblogg!

Katrin Zytomierska borde skämmas

Hur var det nu, blev man dum i huvudet av att äta lchf? 

Jag hoppas att alla som just nu avger löften om att aldrig återvända till Katrin Z’s blogg i hennes kommentarsfält hittar andra bättre ställen att landa. Platser på nätet där livet inte går ut på att väga exakta 55 kilo. Där det inte bedrivs vuxenmobbing.  Där ingen diet finns att följa.

Josephine. Satsmedlem sedan 13 år. Snygg. Glad. Stark och svettig.

Det enda positiva som kommit ut av blogginlägget där Katrin mobbar en tjej som är stark, har god kondition och som ler med endorfiner i ögonen är motreaktionen i kommentarsfältet. Det händer grejer nu. Vi är fler än någonsin som säger att träning ska göras med ett sant hälsobegrepp i fokus. Vi som tränar av glädje, vilja, mod, driv och lust. För att vi vill och kan och älskar det. För att vara stark, orka och vilja mer i vardagen.

Och nej. Jag tänker inte länka. För det är så fruktansvärt billigt, osmakligt och skämmigt. Ni borde verkligen stanna här. 

 1. Det borde finnas en länk i anslutning till hennes inlägg som säger: För kloka tjejer som vill stärka varandra istället för att trycka ner: LÄS HÄR. Den länken skulle gå till alla er som jobbar varendaste dag för att alla ska rymmas, för att alla ska förstå att det handlar om hälsa. Inte om kilon.

 2. Vi är många som har reagerat, och jag hoppas VERKLIGEN att det drar igång en ordentlig debatt kring det här. Katrin borde inte få en enda millimeters utrymme att uttala sig någonsin igen, hon har en hemsk syn på sin egen lilla verklighet.

 3. Det är verkligen synd hur hon förstör för sig själv. Istället för att peppa så trycker hon ner människor (för det hjälper ju, eller inte). Hoppas hon kommer på bättre tankar och är det så att hon önskar skapa en diskussion så har hon ju lyckats!

 4. Jag har aldrig läst den kvinnans blogg eftersom jag inte ser något positivt i det hon står för tyvärr. Har dock blivit uppmärksam på hennes uttalande genom andra bloggar och det är så sjukt hemskt att en vuxen människa kan bete sig på det viset!

 5. BRA att inte länka till Katrins blogg! Jag har aldrig läst den förr, men såg och klickade på en länk till ovanstående inlägg igår. Fastän inlägget var ganska färskt haglade kommentarerna och de flesta tyckte, befriande nog, att hon var dum i huvudet. Uppenbarligen har det där med träningsglädje helt gått Katrin förbi.

  Lyckan sitter knappast i midjemått eller siffror på vågen och personligen tycker jag att tjejen i reklamen ser glad och fräsch ut. Jag tror att det bästa vi kan göra är att fortsätta sprida träningsglädje och strunta i utseende- och viktfixering. Det krävs en viss mental mognad för att komma dit och den kan man inte banka in i huvudet på någon annan, man måste vara trygg i sig själv. Så släpp det här och träna på, du är vacker som du är!

 6. Bra att du inte länkar, sånt här gör mig skitförbannad.
  Tjejen ser ut sund. Det är så HÄR jag vill se reklam för träning/träningskedjor, pigga, friska starka helt normala människor. Skulle inte ens tänka tanken likt hon som inte riktigt befinner sig på samma planet.

 7. Tack för din genomgående sunda, härliga och peppande stil här på uppochhoppa. Träning och hälsa handlar inte om siffror och kilo, det handlar om glädje, gemenskap, svett, lite jävla-annamma och att utmana sig själv. Tråkigt att många unga tjejer läser inlägg som Katrins och får en snedvriden bild.

 8. Undrar hur man så sjukt djupt kan ha tappat kollen, respekten för andra och bara… jamen det sunda förnuftet? Något de flesta ändå har, nånstans. Hon borde göra nåt bra för sig själv istället. Det verkar hon verkligen behöva.

 9. Jag satt bara och gapade när jag läste hennes inlägg. Hon är ond, bara rätt igenom ond. Och jag hoppas att hennes blogg fylls med näthat och människor som spyr galla. Jag skulle aldrig, aldrig önska en människa det egentligen men inlägget bevisar bara att hon är olycklig. Usch!

 10. Har heller aldrig läst hennes blogg och nu vet jag varför! Och jag tänker inte börja läsa den heller…Hon är ju dum på riktigt!! Om vågen ska få berätta hur man mår och vem man är som person så är man riktigt fel ute! Träning är vansinnigt roligt och fler och fler gör det just för att det är så jäkla kul och man mår bra av det, faktiskt mer på insidan än på utsidan, det kommer liksom som en extra bonus =) Sjukt fin tjej på bilden förresten och VÄL SKRIVET av dig!! /Frida

 11. När jag läste hennes inlägg först så trodde jag att det var ett skämt. För Katrin är väl smartare än så? Tydligen inte! Det är ofattbart hur hon kan skriva ett sådant blogginlägg och visa (än en gång) hur dumt hon tänker.
  Att tro att alla skulle bli lyckliga bara de vägde 55 kg, ja det bevisar att hon verkligen är ute och cyklar!

 12. Det finns forskning som visar att det är hälsosammare att vara överviktig (vilket jag inte kan tycka att denna tjej, är möjligen kraftig)OCH aktiv än smal och inaktiv och att det inte är någon skillnad i hälsoeffekterna mellan smal och aktiv och överviktig och aktiv. Alltså är det viktigaste att träna, inte att vara smal.

  1. Bra Catarina! Och nej, Josephine ser verkligen inte överviktig ut. Stark och glad och med massa kraft däremot!

 13. Härligt jag stannar här för den kvinnan måste ha fått bestående men av att äta LCHF kost för länge. Tragiskt att hon får mediautrymme!

 14. Problemet är mer och mer, att detta samhälle börjar spåra ur TOTALT! om man får säga det på detta sätt. Vi lever i en tid med mkt jämförelser och nya trender och allt vad diet kändis skap och ”se mig” begreppen. Vi vet alla någonstans, att vi alla är skapade för att äta allt, då menar jag inte att man bör gilla allt, utan att man ska vara glad att man får mat på bordet. När det finns de som inte har någonting alls.
  Vi i väst blir mer och mer bortskämda, kanske ett starkt ord för många, men börjar inte tiden ticka mot den sanna koden. Vi vet aldrig och kommer nog adrig kunna förstå hur bra vi har det. Jag känner varken Katrin eller dagens moderna bloggare som vill nå ut och få sin uppmärksamhet på ett eller annat sätt, men en sak vet jag – man får inte med sig något – Många pratar om ”vi lever bara en gång” – men detta är något alla bör ställa sig varje dag – Vi lever ett liv och det bör ta till varas –
  Vill gärna se Katrins motivering till kost den dagen folk jagar efter mat för överlevnad –
  Till alla ni som läser och funderar! Ta vara på era liv och njut av god mat och träna i den mån ni önskar och kan! Inga tvång inga jämförelser – bara känn och lev för det ni gillar!

 15. Allvarligt!! Hur i helvete kan man bara skriva så där!!! Jag mår illa! Hur kan man förnedra en människa på det sättet och komma undan med det!! Och tack fina Sofy för att du tar ställning och agerar och vem villi inte hänga på din blogg menar jag!!
  Det är ju här som man får motivationen och inspirationen till att träna, att våga vara stolt över det man åstadkommit! Åt he….e med Katrin säger jag!!

  Kärlek till dig finaste sofy❤❤

 16. Skillnaden mellan bloggare ligger ofta i självkänsla anser jag. Har inte läst denna Katrins blogg och känner att jag inte behöver det heller. Hon verkar osäker, ”lyfter” sig själv genom att trycka ner andra. Medan din blogg Sofia lyfter dig men även alla oss som läser den. För du mår inte bättre av att trampa på någon av oss… vissa gör dock det, för stunden. Trist att världen ser ut så, men som sagt tillsammans går det säkerligen att ändra på!

 17. Stannar så himla mycket hellre här. Och är tacksam att du finns och fler med dig. Ibland blir jag illamående när jag tänker på att jag har satt en dotter till den här världen, med såna som Katrin i den.

  Men så finns ju ni andra också och gör den lite bättre.

 18. Jag är innerligt ledsen men glad att läsa alla fina inlägg och kommentarer som sprider kärlek och omtanke. Vi är många som tränar för hälsa och för att det är kul!!!!

 19. Amen. Jag blir så otroligt arg och ledsen över att läsa Katrins inlägg så det finns knappt ord. Jag förstår inte hur en människa kan anse sig ha rätten att säga så idiotiska och elaka saker om andra människor – eller vara så trångsynt att hon inte fattar att SMAL inte är det enda man kan eftersträva här i världen.

  Tack för att du och många med dig kämpar emot och står upp för något som är BRA.

 20. Bra rutet av både dig och Erika. Det tråkiga med såna här stormar är ju att det driver trafik och inte verkar göra någon större skada på de här typerna i alla fall. I värsta fall gynnar det. Min första tanke var ”hon har blivit fullt ut galen”. Min andra tanke var ”hon är säkert PR-konsult till SATS”. Jag vet inte vilket som vore värre, men baksidan med sociala medier och nätet är ju att den här typen av åsikter och uppmärksamhetskåta människor får sån jäkla plats. Som tur är får ju också motreaktionerna det.
  Trist är det men förhoppningsvis bidrar det till att ytterligare stärka de goda krafterna.

 21. Intressant hur hon tänker gentemot annonsörer och vad de tänker om henne som person? Förutom att hon visar sin föraktfullhet och sjuka ideal så är hon inte så affärsorienterad som hon verkar tro…

 22. Zytomierska är en mediekåt nolla. En liten, rädd varelse som desperat behöver synas och vars enda talang är att reta upp folk.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!