Välkommen till din nya favoritblogg!

Läs Ninas ord!

1) Läs Ninas ord till tidningen Frida.

Jag blir tokig! jag blir tokig och galen och ledsen och trött på det här syftet som kvinnor och flickor tillskrivs. Att vara något att titta på och tycka kring. Hur vi ser ut. Inte vad vi gör. Och om det är saker som vi gör – ja då är det saker som ser ut när vi gör. ”såhär solar kändisarna” – ”såhär kliver xx ur en bil”.

Tänk att kroppen ska användas till så mycket fantastiskt. Föra oss över stock och sten, genom utbildning ut i arbetsliv, springa och hinna till bussar, klättra uppför berg, föda barn och gå över övergångsställen. Leka och busa. Kroppen behöver energi, hjärnan behöver bränsle. Vi behöver fokusera på saker vi gör, och hur vi beter oss, inte hur vi ser ut. Och det här behöver vi lära oss. Nästa gång du ser en liten flicka, fråga henne vad hon gillar att göra istället för att berömma henne för vad hon har på sig!

Var en röst som gör skillnad. Visa det med eftertryck. Köp inte skittidningar med objektifiering på framsidan. Det är ett stort och brett ämne med massor av startpunkter, förgreningar och slutpunkter. Men någonstans börjar det. Någonstans börjar vi. Odla självkänsla. Få varje individ att vara värdefull. Precis så som den är.

Mer på temat:

  1. Kläder för barn ( här kan det börja)
  2. Min dotters idrottsprestationer är lika mycket värda
  3. Den oviktiga vikten
  4. Att banta är att hata
  5. Sanning
  6. Barbie borde förbjudas
  7. Vem lurar vem
  8. Tjejerna i åka skidor

cykelvasan1

Jag kallar denna bilden: ”En stark mamma som är stark, gärna skitar ner sig, vinner guldmedaljer och cyklar fortare än en hel massa pappor. Precis så som du kan!”

Tack Tajtsen – och alla andra som tipsat om orden.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!