Välkommen till din nya favoritblogg!

Att resa i jobbet

Reser ni mycket i jobbet? Att resa i jobbet ses ofta som en slags statusgrej, och visst kan det vara coolt att resa om resandet innebär fina platser och mycket tid utöver själva jobbet. Det är nämligen det som de flesta missar när de i ungdomens dagar tänker att de minsann ska skaffa sig ett kul jobb där de får resa. Resa. Som att resa vore själva jobbet? Det är det ju knappt ens för en pilot, deras jobb är ju att navigera flygplan. Anyhow. Även om de jobben finns är de väl ganska få, de som går ut på att resa och uppleva.

resa i jobbet

För några år sedan reste jag lite grann i tjänsten och hann tröttna på det lilla. Jag hann ju aldrig se något!? Jag gjorde samma upptäckt som de flesta, efter att de sett hotellrum, ankomsthallar, transfersträckor i Oslo/Växjö/Sundsvall/Riga att det kanske inte är världens grej ändå? Egentid förvisso, men också bortatid.

resa-1

Häromdagen reste jag igen, i mitt nya jobb som jag skapat helt själv. Då fick jag faktiskt se något! Utöver att jag fick se och lära mig (och sitta i kul möte) fick jag också spendera en hel massa timmar borta och på resa. Uppstigning 04.25 – hemkomst 22.15. Jag hann få en hel drös med sms-biljetter från SJ, som var 65  minuter sena innan vi ens lämnat Stockholms Central, och sedan 78 minuter sena till Göteborg, vilket ledde till massa ombokningar och missade anslutningståg etc. En träning i glatt mindset och att tänka positivt, även om jag här och där kanske svor en ramsa, särskilt kring servicepersonal som hade kunnat beklaga och varit aningen mer hjälpsamma. På hemvägen gick det smidigt, även om det blev sent. När jag kom hem var jag så trött att kroppen liksom kliade, och jag var tvungen att vila lite i soffan innan jag orkade gå och lägga mig.

Det var en rolig dag på resa i jobbet, även om den inte innehöll någon träning alls. Hem kom jag med tröja och byxa som jag behöver träna en hel massa i. Min nästa jobbresa ska innehålla träning!

resa-3

resa-4

Hur reser du i jobbet? Ofta, mycket, med sällskap eller ensam? Vad är dina bästa knep till andra uppochhoppaläsare som också reser och då och då finner sig själva på ännu ett standardiserat hotellrum?

 1. Resande i jobbet är bra när det är lagom, och när man kan ta sig tid att njuta av platsen man är på. Bara flängande fram och tillbaka utan att se platsen man har varit på kan kvitta. Jag älskar hotellnätter då och då. Jobba klart, gå en sväng på stan där man är, träna och sen köpa någon god take away-mat till hotellrummet ihop med lite choklad. Duscha, krypa ner i sängen och hänga där hela kvällen. Slötitta på TV-program jag aldrig tittar på annars och njuta av nybäddat! Lite vardagslyx helt enkelt! 🙂

  1. Det härliga lagom – det är nog det som är nyckeln här, att det inte är rutin liksom. Fina tips kring njuta av där man är! Tack Emmi! Att springa som sightseeing är underskattat också!

 2. Jag reste ganska mycket under en period. Jag försökte träffa vänner om jag hade några där. Även träna och bada i hotellbadkarer. Men det var innan jag skaffade familj. Nu har det blivit status att slippa resa för mig.

  1. Ja, den är bra, super att du lyfte den, att försöka hinna träffa vänner som man har där man är, det är suveränt när det hinns med! Intressant att se att du har landat i tvärtom, att status är att få vara hemma. INte för att det egentligen är någon slags status som jag är ute efter kring det här alls, men mer ju lite så som det tolkas ” jag får resa mycket i mitt jobb = status ”.

   1. Nej status kanske är dumt ordval. För jag tycker väl att det är sak samma. Bara att jag värdesätter ett jobb utan resor före ett med nu när barnen är så små 🙂

 3. Har inte rest så mycket utomlands men en del inom Sverige och under några år till Köpenhamn, det är verkligen bara jobbigt, – eller nästan bara, nån gång har jag fått chansen att äta middag med en vän i Stockholm men oftast innebär det bara långa dagar och ensamma hotellrum. Min ”värsta” resa var när jag reste Halmstad-Umeå – över dagen :-/ det var låååååång dag. Köpenhamn kändes ju efter ett lite som ”hemma” men vi hann ju inte med så mycket mer än att jobba när vi var där ändå.

  Jag brukar försöka njuta lite extra av härliga lakan och av frukosten, och att ligga i sängen och titta på tv och dricka latte 😀 Med åren har jag också blivit lite besvärligare och ber faktiskt om ett nytt rum om det jag fått inte är bra. Jag tycker också att äta ensam är lite trist så jag försöker ta med mig sushi och äta på rummet 😀

  och det är ju vinter nu – då är tågen alltid sena 😀 😉

  1. Halmstad Umeå – ja, superlångt! Visst är det något med deet där med att äta ensam som är lite besvärligt, att ta med upp är en fin lösning. Jag brukar lyssna på podcast eller typ passa ppå att kolla netflix på mobilen om jag lunchar själv, då blir det lite mer att man gör något lite med guldkant. Tack snälla för att du delar med dig!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!