Välkommen till din nya favoritblogg!

Tystnaden

Ni har säkert hört talats om den. Eller varit med om den. Tystnaden som först innebär ett lugn, som efter stund byts ut av en stark känsla av att ana oråd. Det är lite som att antingen har man varit där, eller inte. Och man vet skillnaden när man upplevt den. Tystnaden.

Igår var vi på playdate och blev medlemmar i klubben. (sorry för kass fotokvalité)

nagellack

Inträdesprovet som fick godkänt i tystnadsklubben: Två 2,5 åringar gav sig in i ett skåp och under högkoncentrerad tystnad och stort fokus målades två ansikten med nagellack.

Lättnaden att inget hamnat i ögon eller mun. Phu. Vad jag gör den här förmiddagen? Flyttar också mina nagellack till ett annat skåp som inte miniatyrer på jakt når. Fint så.

Har ni hört tystnaden mina vänner?

 1. NAGELLACK också, kunde de inte nöjt sig med läppstift?! Och hur fick ni bort det?

  Tystnaden hörs alltför ofta i mitt hus. Nyligen målades badrumsgolvet i regnbågensfärger med just nagellack. Även ett par fötter blev färggranna. I helgen hittade jag härliga hårtussar på golvet. Granntösen och Liten hade lekt med sax…

  1. Ouch, det där med saxar alltså… mardröm! Nagellacket gick bort med remover, och så smörjde vi rikligt med fet kräm efteråt. Men saxen fick faktiskt åka fram lite också då en hårslinga blivit rosa och skapat totalkladd.

   Jag antar att det här bara var början dock, men nagellack får gärna undvikas framåt – dock fick vi oss ett gott skratt, det var ju omöjligt att hålla masken!

 2. Jobbar på förskola så jag vet väl vad du menar. Hemma när våran tvååring blir tyst och försvinner, (och han är väldigt mammig, kan knappt gå in i ett annat rum utan att han kommer skrikandes efter, så det blir väldigt tydligt att han smiter iväg) då vet man att han smugit iväg till brorsans rum (11 åring). Då klarar han sig utan mamma helt plötsligt!

  1. Ah, men såklart, där lär det ju finnas sjukt mycket spännande grejer! Kanske inte helt uppskattat av den äldre va?

 3. Oj. Tur att det gick bort! Fast fin färg, måste jag säga … 🙂 För längesen övertalade vår Emil storebror att det var väldigt coolt att fästa tuggummi i ögat. Det var det inte. Vi fick klippa bort ögonfransarna, kan jag säga – och det var inte helt lätt på en liten kille. Men de minns det mycket väl, haha.

 4. nämen åh så söt mitt i allt 🙂

  Vår hund gör samma sak.. håller på och stökar, helt plötsligt blir det oroväckande tyst, då har hon gjort något som hon inte får – typ gömma äckliga ben i sängen eller riva blommor ur blomkrukor 😉

 5. Ursäkta, men första reaktionen var skratt… Och JA, vi har massvis med tysta stunder numera! Pojkarna trivs bättre och bättre med varandra (och inte bara bråkar), men 9 ggr av 10 när de har roligast tillsammans så är det denna typ av aktiviteter. Även 3,5-åringen kan glömma bort allt vad vett heter när han är med sin 1-åriga brorsa. Dyra krämer har tryckts ut i badkaret och på mattan, balsampumpflaskor har tömts… Nagellacket lockar, men vi har flaskorna högt, högt upp.
  Och HUR fick ni bort detta?

  1. Nagellacksremover på bomullstuss, och sen vatten och därefter fet kräm för att minimera hudirritation. Gick riktigt bra faktiskt!

 6. Oj, oj, vad de kan ställa till med. Här har det inte gått riktigt så vilt till än. Men jag måste säkerställa att det inte finns nagellack i nåbar höjd.

  Tur att det gick så pass bra att få bort!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!