Välkommen till din nya favoritblogg!

Hänt i helgen

Tiden forsar fram. Det har varit helg igen. En helg med djurparksbesök, grillmiddag, röstning och mors dag. Enbart roliga saker och som tagit min uppmärksamhet helt och fullt. Det har varit väldigt lite www och jag har mycket att kika ikapp.

Lördagen spenderades med vänner på Furuviks djurpark utanför Gävle. Jag hade fått inbjudan till säsongspremiären och tyckte att det var en kul happening att ta med familjen (och vännerna) på. Vi promenerade i djurparken, såg apor, lemurer, åkte badtunna i en liten flod, klappade getter och sa hej till smågrisar.

furuvik1

Typiskt underbart perfekta aktiviteter för tvååringar med snabba ben, stora ögon och upptäckarlust som bubblar i varje nerv. Parken är lagom liten för en dagsutflykt, man hinner se allt utan stress på förmiddagen och vi tyckte den fungerade väldigt bra med såpass små barn av just denna anledning. Rekommenderas, särskilt längre in på säsongen när deras vattenland öppnat – det tror jag kan bli en himla fin dag. Att kombinera djurparkspromenad med vattenbus är sällan tokigt! Karuseller, popcorn och clownliknande studsande underhållare gjorde sitt till. Energigivande är vad det är, dagar på djurparker som ger glitterögon och tvååringsskratt. Tack Furuvik!

furuvik2

Vi avslutade kvällen med grillning hemma hos medbjudna vännerna och klockan hade passerat tolvslaget innan vi var i säng – när hände det senast liksom?

Söndag: Röstning till Euparlamentet. En skyldighet lika mycket som en rättighet anser jag. Att varannan lät bli att rösta, det är helt obegripligt för mig. Det lär aldrig finnas ett parti där allt passar, men då väljer man en-två-tre huvudfrågor och röstar efter bästa förmåga på ett parti som tycker närmast som man själv. Eller röstar blankt. Man röstar. Punkt slut.

Jag pratar sällan politik i bloggen, men de politiska vindarna som blåser i Europa skrämmer mig, och den här ”äsch jag orkar inte resa mig ur solstolen, skitsamma att det är val”-attityden, den skrämmer mig likaså. Att vi har ett  integrationsproblem som bara diskuteras från ett parti – och då helt felaktigt kallas invandringsproblem gör mig arg, för jag tror att okunskapen bara ökar. Uppenbarligen är det dessutom helt fel taktik (om än sant) att säga ”SD är rasister” – det har media och andra partier gjort utan resultat i snart fyra år. Vi behöver en annan retorik för att nå fram. Jag tror fler behöver prata möjligheter och människoöden, utöver att visa på bruna uniformer och rasism (konstigt nog).

Så. Det var vad som hade hänt i helgen. Plus att jag fick fin morsdagsbukett, har aktiverat de dära magmusklerna och doppat fötterna i havet här intill huset. Vad har ni haft för er?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!