Välkommen till din nya favoritblogg!

Ryggpass, back to back!

Ryggen. Så mångas favorit att träna vad jag förstått? För oss om inte är riktigt lika förtjusta i ryggpass kommer här en hjälpande hand, ett ess i rockärmen, en vän i mörkret, (jag ni fattar vart jag är på väg)  att ta med sig till gymet. Hyfsat enkla basövningar att ta till när ryggen behöver få sig en omgång och det är back to back som gäller.

I det här ryggpasset vill jag utmana dig att gå på de tyngre vikterna, att du efter uppvärmningen (exempelvis roddmaskin 10 minuter, runt 23-25 drag per minut) tar sats och lägger dig på en annan tyngre viktklass än det du instinktivt tänker. Vi är många som fastnar i 8-12 reps och visst fyller det också sin funktion, särskilt som underhåll. I det här passet vill vi stressa ryggens muskler och få dem att vakna till, detta med tyngre belastning, lägre antal repetitioner och något längre vila mellan seten än normalt.

ryggpass

Ett ryggpass att ta med sig till gymet, att utmana dig med och bli starkare av. Vissa dagar nöjer jag mig med det det, men inte idag inte.  Ett riktigt ryggpass kräver såklart riktigt bra rygglåtar, därför har jag satt samman spellistan Back to back.

Bra att tänka på under ryggpass

Kontakt, kontakt, kontakt! Under ryggpass precis som i övriga pass gäller verkligen att aktivera de muskler du vill träna. Visualisera och tänk dig in i muskeln och rörelsebanan. I alla ryggövningar gäller att först sätta axklarna på plats. Sänk dem och skapa kontakt i skulderbladen, lyft hjärtat mot solen. I övningen rodd, latsdrag och flyes ska kontakten bli ett drag och sedan ett knip mellan skulderbladen utan att axlarna åker upp..

Marklyft är en grundövning som vissa har lättare för än andra, tänk på att inte göra tunga marklyft om du inte tidigare kört den typen av styrketräning, för att läsa på om marklyft kan du kolla in marklyftsskolan som jag länkar ovan, samt självklart ta hjälp rent fysiskt inne på gymet.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!