Välkommen till din nya favoritblogg!

Linda vann VM-medalj!

Minns ni att jag intervjuade Linda inför resan till Sydafrika där hon skulle tävla i styrkelyfts-VM för veteraner ? Hon genomförde alla sina lyft med bravur, och vet ni – det gav VM-brons i bänkpress och en femteplats totalt. Wow alltså, hur cool är den här tjejen?! Man får ju rysningar en masse i hela kroppen.

Hej Linda!  Stort grattis till VM-medaljen i styrkelyft!

VM-brons – vilken debut! Hur känns det nu?

Det känns faktiskt väldigt roligt! När jag stod där på prispallen var jag så oerhört stolt över mig själv, tänk att jag kunde genomföra något sådant här, så overkligt. Jag blev väldigt rörd och tagen av stundens storhet och jag hade många tårar som trillade nerför kinderna. Jag var så tacksam att jag hade givit mig själv den här chansen, för det har inte alltid varit helt självklart att jag skulle komma ända fram.

Gick tävlingarna som du tänkt dig – eller bättre? Något du kan jobba med till nästa tävling? 
På det stora hela gick tävlingarna mycket bättre än vad jag hade tänkt mig. Jag kom ju hem med ett VM-brons i bänkpress och en sammanlagd 5:e plats i ett VM! Min tanke innan tävlingen var att ”det skulle ju vara rätt coolt om jag kunde åka på ett VM och faktiskt inte komma sist”. Jag persade dessutom i två av grenarna samt i det sammanlagda resultatet (bänkpress: 65 kg, marklyft: 137,5 kg och sammanlagt 330 kg). Det enda som jag var lite missnöjd med var knäböjen, där fick jag med mig 127,5 kg (jag vet…att inte vara nöjd med 127,5 är ju lite knäppt…det är ganska många kilon ändå… ) Jag tror att jag kommer att kunna göra ännu bättre resultat om ett år igen, jag fick många bra tips från coachen som förbundet hade ordnat med och eftersom jag är nybörjare så finns det många saker som kan förbättras.
linda vm
Fotograf: Pär Samuelsson fångade Linda på prispallen
Vad händer nu? 
Nu närmast är det SM i styrkelyft i Borås i början av Juli. Detta SM är inte för veteraner utan för alla yngre seniorer, en del nästan 20 år yngre än mig, och så jag då… Här är konkurrensen stenhård och vi är 17 startande i min klass. Att hamna bland topp 10 skulle vara kul.
Wow va, Linda har idolstatus. Säg grattis vettja!
Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!