Välkommen till din nya favoritblogg!

Anja Pärsons underställ

Designsamarbeten mellan varumärke och atlet har varit the shit i många år nu. Craft gör i år ett designsamarbete med Anja Pärson och hennes fru Filippa, och produkten är ullunderställ. Två nyheter i en, kan man säga. Craft tar här ett kliv in på en ny marknad av underställ där konkurrensen är stor och många bolag har ett långt försprång.

Igår kom ett paket hem till mig, med önskningar om en fin och varm vinter från Anja. Underställ från Anja Pärsons kollektion har höga förväntningar på sig, så blir det onekligen. Det var kul att fler hörde av sig på instagram och ville ha rapport om vad jag som är underställsnörd tycker om plaggen, så här kommer en snabb reflektion:

Anja pärson underställ test

Jag gillar färgställningarna. Jag gillar detaljer så som rund halsringning med farfarsknäppning på tröjan St Anton jersey – dösnyggt. Likaså lappar på armbågarna och markerat axelparti i mörkare nyans. Turkost och grönt känns fräscht ihop, likaså att rött och grått lyfts upp. Herrarnas färgställningar med grått och marinblått känns som i tristaste laget, även om de är klassiskt snygga plagg.

anja pärson underställ craft

Anja Pärsons underställ i merinoull för Craft är av en tunn sort, gram anges inte, så jag får svårt att jämföra med andra varumärken, men om en känt på Icebreakers underställ så liknar de dessa i känslan. Passformen är lös och rejält tilltagen. Jag skulle råda alla som vill bära kollektionen i vinter att absolut gå ner en storlek om man tvekar mellan två och brukar kunna ha exempelvis både small och medium. Jag har på mig medium på bilden ovan, och fick lite känslan av att gå omkring i en för stor pyjamas även om det inte riktigt syns. Mjukt och följsamt men lite väl rymligt mot tänkt funktion kanske. Säkert en annan känsla i mindre storlek!

Rejält förbryllad är jag över de långa benen på underställsbyxorna, och att de utöver sidosömmen även har en söm liggande tvärs över ankeln. Underställ nerstoppade i skidsockor är ett stort nej tack för mig och många andra inbitna skidåkare. Kanske har Anja aldrig haft problemen av underställskanter/sömmar som känns, eller så är det ett designundantag. För mig blir byxorna ”hänga i stugan” snarare än att vara med i skidbacken av denna detalj.

Testning på fjället återstår, men min känsla är att detta underställ blir hemmasnyggmysplagg för mig!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!