Välkommen till din nya favoritblogg!

Fitnessfestivalen 2014

Fitnessfestivalen. Vilken grej! Med ett digert program med föreläsningar, seminarium, happenings, tävlingar och med ett stort antal utställare lockade Fitnessfestivalen en riktigt stor publik. Igår lördag var det trångt i gångarna på mässan, stämningen var förväntansfull och musiken pumpade.

fitnessfestivalen4

För den som är som jag, lite mer skaljacka än den typiska fitnessfestivalenbesökaren, kan mässan kännas överväldigande. Stundtals kände jag mig som en liten vilsen harpalt som tappat sitt sammanhang men det var en övergående känsla. Träning är brett, Fitnessfestivalens utställare rör sig från kosttillskott till träningskläder och träningsredskap, vidare till gymkedjor, utbildningsinstitut och kroppsvård.

fitnessfestivalen2

Övervägande stor del är kosttillskottsföretag och webshopar med inriktning mot tung styrketräning och gymet som livsstil. Provsmakningar av bars och drycker lockade stora skaror och något oväntat kunde mässbesökare även göra tatueringar eller få naglarna fixade. Många tog chansen att vinna tävlingar och utmanade varandra i dips på minuten eller andra varianter.

fitnessfestivalen1

fitnessfestivalen3

fitnessfestivalen5

En trend som är tydlig är att det sällan funnits så mycket tights för träning att köpa som nu. Många är de som tagit chansen att bli agentur eller designa själv och importera tights att klä benen med. Varierande kvalitet och priser, jag shoppade inget denna gången men blev lite sugen på de här gul/svarta tightsen nedan, en kombination som är sällsynt.

Budskapströjor om att träna hårt, som linnen eller hoodies och mjukisbyxor fanns det också gott om i montrarna.

tightsfitnesfestivalen

Något som drog stor publik var Crossgym challenge by Hatlex, som samlat Sveriges absoluta elit av crossfitutövare. En tjej och en kille i lag utmanade varandra i flera event. Publikvänligt, intensivt och inspirerande.

Med flera scener, prova på ytor och musik i många montrar kändes det som en mycket livfull mässa med fullt pådrag. Fitnessfestivalen är mycket och fullt ös. Jag är inte så inbiten i fitnessvärlden att jag löste biljett till luciapokalen, fitnesstävlingarna som pågår under helgen, men av en slump träffade jag på Madde precis efter att hon gått av scenen och blivit trea i sin klass. Grattis igen!

fitnessfestivalen6

Efter en halvdag på mässan svidade jag om till galan guldhjärtat. En väldigt härlig och rolig tillställning. Jag hade fina Elin till bordet och hos oss satt också Oscar, så vi fick skåla i champagne när Oscar vann titeln Årets PT! Grattiskramarna och hejarropen när Rosa Skrot vann årets gym satt fint de med! Styrkelabbet vann årets blogg/hemsida och jag får försöka på titeln igen nästa år.

Sammanfattningsvis en väldigt lyckad helg för branschen och jag tycker att arrangörerna ska vara supernöjda med sin insats!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!