Välkommen till din nya favoritblogg!

Mina bästa sportbh:ar – en guide med tips

Som rubriken berättar, idag ska du och jag snacka sportbh! De ligger där i garderoben, hänger på tork i badrummet eller är på plats i träningsväskan (förhoppningsvis) och utgör en viktig del i om träningspasset blir bra. En snygg och skön sportbh kan förändra ditt humör till soligt precis som en illasittande (eller avsaknaden av en!) kan sänka dig. Eller dig, vad vet jag, men det gäller för mig och jag tänker ju att du och jag tänker samma!

Länge var jag en ny sportbh det jag drog mig mest för att köpa, men det var förr, när det inte fanns roliga och snygga skärningar och det var att välja på svart med brottarskärning och svart med brottarskärning. Ni vet. Nu? Sportbh:ar med snyggt snitt kan jag ofta hitta ett behov för då jag faktiskt använder sportbh mycket l vardags!

Favoriter i urval, från vänster: Casall, Icebreaker, Victorias secret, Lululemon, Run and Relax och Björn Borg

Oavsett storlek på brösten förtjänar de en bra och skön sportbh. När du rör dig flyttar sig massan i dina bröst, uppåt, nedåt och åt sidorna. Med rätt support kan du hindra att ligamenten som håller brösten på plats töjs, men jag tycker att vi slår fast att det handlar mindre om utseende och mer om känsla till varför man vill ha en bra sportbh, okej?

Din önskan: En skön sportbh! Min fråga: För vilken aktivitet?

När man tänker att en sportbh ska sitta skönt brukar man också mena att den ska sitta bra, och med det menat att den ska göra sitt jobb – alltså att hålla brösten på plats. En sportbh kan vara väldigt skön för löpning men är kanske inte den man väljer en dag på hemmakontoret. Har du stora bröst mumlar du well yes, det finns inte något alternativ till att ha helkoll på detta. De som tillverkar sportbhar pratar om impact – hög, låg eller mellan och skapar modeller och mönster efter detta. Impact blir påverkan, hur mycket rörelse kommer aktiviteten du tränar ge till bröstets massa?

Low impact, medium impact, high impact

Normalt kan man läsa sig till om en sportbhmodell är skapad för låg, mellan eller hög intensitetsnivå på träning. Om du har små bröst kan det fungera med ett lägre steg av modell till en högre intensitetsnivå. Har du stora bröst kan du kanske uppleva att sport bhar döpta med low impact helt enkelt inte fungerar för dig alls. Livet, orättvist i sin form. En sportbh gjord för lägre intensitetsnivå kan vara roligare i sin design utan att tappa funktion och kan också bli en skön och bra vardagsbh.

Mina bästa sportbh:ar med motivering

För löpning

Casall Iconic sports bra. En episk sportbh som fungerar till allt. Bra storleksvariationer där du både kan gå på kupstorlek samt de vanliga s/m/l gör att den sitter som en andra hud. Den här är en klassiker i sportbh-sammanhang och den har en välförtjänt plats i min garderob, men framförallt använder jag den ofta!

Björn Borg Medium support top. Suveränt genomarbetad sportbh med mjuka sömmar, tyg som håller ett fast grepp utan att klämma och med bra meshdetaljer. Bra kvalitet, håller tvätt efter tvätt. Skapad för dans och liknande aktiviteter enligt Björn Borg, för mig ger den jättebra support också för löpning, jag tycker den är väldigt fast och rejäl och en storfavorit!

För mer eller mindre svettig utomhusträning på vintern (längdskidåkning, randoneé etc)

Icebreaker Sprite racer back är en sportbh som håller mig varm under både längdskidåkning och utförsåkning. Lite mer support än Bergans och snygg ryggskärning som ett plus. Håller bra tvätt efter tvätt.

Bergans Cecilie wool top är en lätt sportbh i merinoull som svalkar på sommaren och värmer på vintern, passar för lugnare aktiviter.

Craft Active Extreme. Med windstopper fram och mesh bak är den här sportbhn perfekt för träning i hög intensitet i kallt väder. Den här sportbhn använder jag också ofta vid cykling faktiskt! Bra stadga.

För styrketräning

Under Armour Crossback. Som jag älskar denna sportbh! Den är en ny bekantskap från i mars men jag bär den flera dagar i veckan. Bra support och spänst i tyget, fukttransporterande och riktigt snygg att se på. Tunn vaddering ger lite extra stadga och snygg form. Just nu på Campadre på 50% rabatt i snygg blålila nyans och ja, jag har shoppat!

Lululemon av en äldre modell till vänster, en sportbh jag använder ofta till styrketräning och till vardags. Under Armour Crossback till höger.

För yoga/rörlighetsträning

Run and Relax Mesh sportstop. Så snygg. Så skön. Kan jag få ha den på mig alltid, alltid? Jag fullkomligt älskar den här sportbhn från det lilla norska klädmärket för yoga. Fin kvalitet! Deras tights är förresten mina bästa yogatights… På bilden högst upp ser du du den i mörkt turkos. LOVE it.

Lululemon Free to be. Flera är de favoriter som kommer från Lululemon, free to be är en härlig sportbh som också fungerar jättebra till styrketräning. Här nedan bär jag den för strandträning! I Stockholm har Lululemon showroom på Riddargatan 20.

Snygga sportbh:ar som ger instant habegär

Här kommer några fina sportbh:ar som jag får instanst ”önskar jag hade dem”-känsla av. Om jag skulle bättra på min sportbhgarderob är dessa några jag är nyfiken på och skulle spana in för eventuellt köp!

Kari Traa Var   // Run and Relax Mesh sportstop  (åh, ljusblått!) //   Victorias secret Player lace up // Reebok strength bra

Exempel på när önskemålet om snygg skärning gått för långt

Jag vet inte hur det är med dig, men det finns få saker jag går igång på som snygga skärningar på sportbh:ar och träningslinnen. Sedan att dessa saker kan vara svårmatchade, well, det lever vi med. I värsta fall blir det ett virrvarr av kors och flätade band och i bästa fallet vrålsnyggt. Addera lite sol och du får en spännande solbränna. Nåväl, i ivern att vara nyskapande kan det ibland gå för långt, här är några bildexempel på när designern tappar mig.

Sportbh för graviditet och amning

När jag var i den perioden av livet med graviditet och amning blev det tydligt hur större bröst ställde helt andra krav. I ett samarbete med Boob berättade jag om deras sportbh för amning, en sportbh jag hade dubletter av och så gott som levde i under nio månaders amning med min yngsta. Den heter Fast food Sport bra och rekommenderas!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!