Välkommen till din nya favoritblogg!
bröstryggsrörlighet over head squat

Att riva igång veckan med 120 burpees

Jag vet att många älskar att dra igång veckan med träning redan på måndagen. Ett sätt att kicka igång och sätta tonen. Jag håller med! Såhär har min dag hittills sett ut.

Sovmorgon till 7.45. För att jag kan och för att jag är lite trött på morgnarna nu när det är så mörkt. Kramade barn hejdå och smög upp. Tände ljus bara för att. Lät bli att sätta på morgon tv men drog igång bilvärmaren. Åt avocadotoast med chiliflakes på det mörka rostbrödet som heter Längtan och tänkte att nu har jag startat den här veckan på kanske allra bästa sätt. En macka som kostat ”över hundringen” om jag varit på café, jo minsann, november fortsätter att leverera rikt.

avokadomacka

Ingen bild på dagens avokadomacka. men denna var god, med pesto, avokado, mozzarella och hallon!

Träningshelg deluxe för privata träningsgrupper

Åkte till kontoret, rensade datorn på massa bös som tog upp plats. Mailade lite om en redan bokad träningshelg med privata träningsgänget som kommer till mig i oktober. 13 tjejer på egen resa till Åre, där jag projektleder hela tjottaballongen, förser dem med smart och bra träning och härliga upplevelser och mat de får laga tillsammans därtill. Så rolig grej! Lyxens superlyx för dem att bara installera sig, till ett jädrans bra pris per person. Intresserad att göra något liknande med ditt tjejgäng? Hör av dig!

Gjorde 120 burpees och 155 armhävningar

Drog ner till gymet för en stark start på veckan. Planeringen av passet ligger på mina stories och nej det är inte jag som har tänkt ut det. Jag hade valt någon annan snorjobbig övning än armhävningar i block 1 när block 2 såg ut som det gjorde. Det är lite sådant som är skillnaden som gör skillnaden om någon tänkt till tycker jag, men det gick ju. Såhär såg passet ut om du vill riva av något tungt i kväll.

Uppvärmning

Block 1

Sedan denna serie med övningar, först alltid 15 upphopp och sedan respektive övning 2-4 i fallande repetitioner enligt nedan punktlista.

 1. 15 upphopp med broms ner till djup squat
 2. Utfall
 3. Armhävningar
 4. Sit-ups
 • 50
 • 40
 • 30
 • 20
 • 15

Timecap 20 minuter. När jag var klar hade jag nästan fem minuters vila tillgodo innan block 2. Blev så snortrött i överarmarna pga inte gjort armhävningar på forever and ever och inte heller regelrätta situps – jag gör tamejtusan aldrig det, förutom idag då när jag gjorde 155 stycken.

Block 2 – burpee-fest

 • 30 burpee box jump (gör burpee framför box/låda, hoppa upp, kliv ner, upprepa)
 • 20 burpee till squat (från markliggande, hoppa bara fram med fötterna och lämna händerna från marken, hoppa bak igen och sänk ner)
 • 10 enbensburpee (precis som en burpee men ena foten är inte i golvet under hela rörelsen)
 • 30 burpee 180 grader (gör en burpee, när du rest dig upp, hoppa runt 180 grader så näsan är åt andra hållet, ny burpee – upprepa)
 • 20 burpee pull up (gör en burpee nedanför en stång, hoppa upp och dra dig upp i en pullup, upprepa)
 • 10 burpee toes to bar (gör en burpee nedanför en stång, hoppa upp och dra tårna till stången, eller gör ett knälyft, upprepa)

Om timecapen var 15 minuter eller kanske bara tio minns jag inte. Jag var en liten blöt pöl av ömklighet de sista minutrarna då jag sparat 30 burpee box jumps till sist (man fick göra i vilken ordning man ville). Men det gick. Jag tror jag hann klart, men helt ärligt var det lite svårräknat på slutet av sus i huvudet och axlar och överarmar så trötta att de mest kändes som kokt spagetti. Men det gick. Och det är coolt, att i grupp blir sådana pass som ser väl sviniga ut när de står på tavla klart genomförbara när man sätter igång och betar av metodiskt. Kul efteråt och ganska kul under tiden.

Nästa gympass vill jag dock lyfta stång!

bröstryggsrörlighet over head squat

Husbyggarbloggen?

Nu ska jag:

 1. Skriva ut vår bygglovsansökan – yay-yay, vill ni ha en kategori för husbygget förresten?
 2. Hämta barn på förskola
 3. Låta mina överarmar vila. Jag tänker T-rexa mig genom eftermiddagen och kvällen. Lyfta gjutjärns-stekpanna? Skulle INTE tro det!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!