Välkommen till din nya favoritblogg!

Ett typiskt Sofy-pass

Ett typiskt Sofypass finns kanske inte, sett till att jag gillar och vet att variation är viktigt. Men om man ska tänka inom kategorin ”styrkepass som ska bygga min upplevelsekropp”, vilket är det jag gör i min träning. Jag tränar för att kunna uppleva. Då finns det ett typiskt pass.

Det typiska Sofy-passet är indelat i tre delar. Det innehåller mobilitet som uppvärmning, ofta en styrkedel med explosiva inslag och en konditionsdel som utmanar hjärtat, där tiden igång är lite längre även om det bland inte är typiska ”konditionsövningar” som utförs. Jag jobbar med att bygga grunden och varierar med basövningar och mer finlir, där basen har prioritet och där rörelsekvaliteten är viktig. Jag vill gå från varje pass med en lyckad känsla, därför lägger jag in explosivitet. Explosivitet gör mig lycklig på nolltid.

MOBILITET

  • Inchworm (små steg ut med händerna från stående till planka, kliv efter med fötterna)
  • 90-90 (bild 1-2)
  • Runners stretch (bild 3-4)
  • Sitt på huk

höftrörlighet övning

Styrka – vi bygger basen!

Att bygga en bred bas ger dig möjlighet att toppa starkt. Benböj är en av våra grundövningar som jag verkligen vill peppa dig att erövra och lägga in i ett träningsprogram. Att göra benböj med stång fram upplevs av många som lite emnklare rent rörelsemässigt, men brukar också vara tyngre. Anpassa vikten, jobba hellre med snygga repetitioner där du känner dig trygg än med tung vikt. Tillåt dig att starta upp!

4 x 8-10 knäböj med stången fram
3 x 6 raka marklyft (raka marklyft är när du sänker stången med raka ben)

Kondition 21-15-9

Burpees, varannan vanlig, varannan reversed
courtseyUtfall

Kör 21 st burpees direkt efterföljt av 21 st utfall/ben. Sedan 15 burpees och 15 utfall/ben och till sist 9 st av båda. Klart!

Pass som detta lägger grunden för löpning uppför berg, skidåkning utför detsamma och en aktiv och stark vardag!

>> Min topptur till offersoykammen, Lofoten

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!