Välkommen till din nya favoritblogg!

Funktionell fys

Igår kväll körde jag ett riktigt härligt funktionellt fyspass på Karlberg, med lite kollegor och kunder till Metro. Metro är mediapartner för Tough Viking, vilket jag berättat om, och vi har satt ihop både läsarlag och två egna lag. När vi hade tränat klart kom även ett av utmanarlagen, där jag såg pigga och starka Pischa. Kul med massa träningsbloggare! Coach Malin skriver ju här på Fitness Lifestyle, Coach Brian på activate me och så jag här på Uppochhoppa på Bloggaromträning nätverket och för Intersport. Nästa onsdag tror jag även att Petra kommit hem från sommarens alla partyn och är redo att ta tag i träningen rejält igen. Nåväl. Totalt sett värsta gänget alltså!

sporttothe people

Träningen då? Jo – ungefär såhär:

Först ett block med styrkerörlighetsövningar, där vi väckte kroppen. Mycket tredimensionella rörelser med fokus på höft, vader och lår. Utfall med sidostretchar, varianter på krälgång och balansövningar. Jag gillar och behöver verkligen öka min rörlighet i höften.

Därefter ett block med styrkeexplosivitet, med enbenshopp uppåt, friidrottstarater med hopp framåt, ruscher med start från baklängesjogg, sidohopp, liggande, med höga knän, spark i rumpan och med burpeestopp. Vi öste på starkt med fullt fokus. Det var alldeles för korta sträckor för att mitt knä skulle reagera, och många bra övningar ur prehabsynpunkt.

Avslutningsvis ett block där vi körde aktiv utfallsgång med vridning från punkt a till unkt b. Vid punkt b skulle vi göra burpees och sedan springa bearcrawl tillbaka till punkt a. Första varvet 10 burpess, sedan 8, 6 och sedan 4 – ingen vila mellan. Det här blocket låter ganska harmlöst, och stärckan vi rörde oss var inte längre än kanske 15 meter, men det tog rejält. Mycket eftersom vi kört sprintarna innan, pulsen var igång och låren hade redan lite mjölksyrestickningar. Och bearcrawl. Det finns ju liksom noll och ingen vila i den övningen!

För att riktigt ta ut det sista körde vi en tabata med dynamisk planka – den där man vandrar från armbågar till handflator. 8 x 20 sekunder med 10 sekunder vila mellan. Vi slet. Svetten droppade. Mjölksyran brände och vi var sjukt glada och nöjda med att ha kickat igång augusti på fint träningssätt när Malin vissalde sista gången.

Jag ser fram emot onsdagkvällarna i augusti, jag gillar verkligen det här med att träna i grupp sm krydda till den egna träningen.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!