Välkommen till din nya favoritblogg!

Fyrfota magövning med miniband

Dagens övning är en fyrfota magövning med miniband som jag vill lyfta upp och verkligen peppa dig att göra! Har du inget miniband går den att göra ändå, men den får det där extra lilla umpf! med band och passar då alla som tycker det är svårt att hitta tuffa magövningar som utmanar.

Varför jag gillar den så mycket?

I den här övningen, som blir tuff och tung med miniband(s) utmanas transversus rejält. Den är lätt att hitta rätt känsla och påkoppling i, utan att raka magmusklerna tar över. Detta eftersom du jobbar med böjda knän och kortare avstånd mellan händer och fötter. Så mycket mer kontroll än i plankor där du blir mer tung nedåt, därför tycker jag denna övning fungerar bra även för post-gravida, om de kommit en bit i sin rtehab och vill hitta en större utmaning.

Fyrfota magövning med miniband – utförande

  1. Trä på ett miniband på dina anklar. Valfritt om du också vill ha ett band på dina handleder.
  2. Ställ dig i fyrfota, händer under axlar, knän under höfter. Neutral rygg, ingen svank och ingen ryggrundning.  Snart börjar övningen!
  3. Koppla på transversus, den breda djupa magmuskeln som gårt som ett skärp runt midjan, sug naveln inåt och tänk att du har ett litet sugrör i munnen som du mjukt blåser luft ut genom. Behåll detta stöd genom övningen och LYFT KNÄNA.
  4. Med anspänningen kvar och ryggen neutral, kliv växelvis ut åt sidan med respektive fot. Gör rörelsen ganska liten, undvik rotation i ryggraden.
  5. Jobba efter antal – kanske börja med 3-5 steg åt sidan per ben och öka antalet allt eftersom.

Ta med dig detta in i fyrfota magövning med miniband

  • Håll blicken nedåt!
  • När det blir tungt i magen höjer och rundar många ryggen som kompensation och för att hjälpa magen att sugas inåt, känner du att du gör det – vila!
  • Laborera med minibandets motstånd, övningen är tuff även utan miniband, kanske starta utan och avancera?

(reklam för min egen verksamhet): Vill du ha likadana snygga minibands som jag? Du hittar dem här: Miniband 2-pack

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!