Välkommen till din nya favoritblogg!
kettlebellsving

Kettlebellsvingar i en minut

Kettlebellssvingar är en fantastisk övning som tränar hela bakre kedjan och som också fungerar pulshöjande och därigenom tränar ditt hjärta. Det blir styrketräning och konditionsträning i ett kan man säga. Att lägga in kettlebellsvingar i tid snarare än antal är ett riktigt bra sätt att få till konditionsträning mitt i ett styrkepass.

Kettlebellsvingar i en minut

Förra veckan laborerade jag lite med kettlebellsvingar under längre tidsintervall och allt beror förstås på vilken vikt man väljer. Att kettlebellsvinga i 1,5 minut var apjobbigt, och jag landade i att kettlebvellsvingar i en minut var ”optimalt”.

Testa att lägga in en minut kettlebellsvingar mellan dina olika övningar i ett gympass. Exempel:

  • Övning 1; 3 x 10
  • kettlebellsvingar 1 minut
  • övning 2; 3 x 10
  • kettlebellsvingar 1 minut

Eller att köra en minut kettlebellsvingar och en minut burpees x 3 som ett avslutande pulsblock

Bonustips; att starta en kettlebellsving

Ställ dig bredbent och placera kettlebellen  i mitten framför dina fötter, så att kettlebell + fot + fot bildar en triangel. Skjut rumpan bakåt (fäll i höften – läs mer om höftfällning här) . När rumpan kommer bakåt kommer händerna längre ner, greppa kettlebellen. Nu kommer kettlebellen att komma i gungning bakåt när du lyfter den, vilket gör att du får en naturlig ingång till din sving!

kettlebellsving

startposition och slutposition för kettlebellsving, illustrerad med minilätt kettlebell. Ta en som väger rejält – sällan lägre vikt än 16 kg som startvikt. 

Om det finns en kettlebell i din närhet – i ditt hemmagym, på ditt gym eller om den råkar stå på din altan. Grattis! Att äga en kettlebell eller många är ett riktigt bra sätt att möjliggöra effektiv träning hemma.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!