Välkommen till din nya favoritblogg!
evil 55

Marklyft med kettlebell och gummiband

Vill du göra marklyft med kettlebell men känner att din kettlebell är lite för lätt för att utmana dig? Testa då att göra marklyft med kettlebell och gummiband!

Marklyft med kettlebell och gummiband

Inte alla har ett gymkort. Inte alla har en skivstång hemma. Kettlebells är bra hemmaträningsredskap men kanske har du ingen hemma som väger det du skulle vilja marklyfta. Du gör enkelt din kettlebell som du har tyngre att lyfta i marklyft genom att kombinera den med ett gummiband. Gummibandet behöver vara av loop-form, att det sitter ihop som en stor gummisnodd och inte alltför tunt. Här kan du förstås laborera. Ett tjockt gummiband och en tung kettlebell kan bli ett tungt marklyft!

Video – marklyft med kettlebell och gummiband. Såhär gör du!


Hoppas att denna film gav dig inspiration att nyttja, vad du kanske tänker på som lätt kettlebell, till marklyft hemma.

Att jobba med marklyft är suveränt då de har grundrörelsen höftfällning inbyggt. I marklyft engagerar vi större delen av kroppens baksida samt hela vår mittendel. Att göra tunga marklyft är en stor påfrestning på kroppen då vi måste ”ladda på stort” rent neuromuskulärt. Om du känt att du ofta är alldeles slut efter ett marklyftspass även om du inte lyft på ditt max är det för att det sker så stor påkoppling och anspänning i stora delar av kroppen. Innan du marklyfter är det en bra idé att jobba med aktiveringsövningar för baksidan av kroppen, vilket helt enkelt kan vara lättare marklyft och övningen draken.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!