Välkommen till din nya favoritblogg!

Cirkelträning med kettlebell

Att träna cirkelträning med kettlebells hemma, det är något av den mest lättillgängliga träningen jag vet. Har man väl byggt upp ett litet stall/kit/gäng/urval av kettlebells är det enkelt att få till ett bra träningspass. Här ger jag dig ett cirkelträningspass där jag använder mig av kettlebells med tre olika vikter (20, 12 och 8 kg). Passet är en genomkörare av större delen av kroppen, fokus på större muskelgrupper.

Passupplägg cirkelpass med kettlebell

5 övningar som du gör i rad, 10-12 repetitioner per övning och sida. Vila först när du kört igenom alla fem övningar på båda sidorna. Kör 3-5 varv!

  • Kettlebellsvingar (ej på bild)
  • Enarmsrodd
  • Axelpress
  • Raka marklyft
  • Kosacksquat

Enarmsrodd. Aktiverad mage, stabil i höfterna. Dra armbågen nära kroppen med sänkt skuldra som jobbar. Enarmsrodd ställer högre krav på corestabilitet än rodd med stång.

Axelpress. Ha kettlebell i rack, vilandes mot din arm. Med aktiverad mage och sänkt axel/skuldra, tryck bestämt upp till rak arm. 

Raka marklyft. Från upprätt position, med i princip raka ben, låt höfterna skjuta rumpan bakåt. Kettlebell sänks nära benen, vänd rörelsen när det stramar rejält i baksida lår. Aktiverad och stark mage, greppa kettlebellhandtaget och tänk att du vill klämma ihop det för aktivering i skulderpartiet.

Kosackknäböj. Stå bredbent med tårna lätt utåt. Lägg över vikten på ena foten, vrid upp tårna upp mot skyn på den andra foten för att lättare kunna sitta bak och ner. Tryck dig upp och byt sida. En övning som kräver lite träning men som blir lättare ju mer du övar. Att ha en vikt på raka armar framför dig kan underlätta.

Där har vi det, ett cirkelpass med kettlebells som du enkelt gör hemma med din kettlebellsamling eller på gymet. Min snygga outfit kommer från Under Armour!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!