Välkommen till din nya favoritblogg!

Mina tio favoritpass

Läsaren Ida ville veta mina tio absoluta favoritträningspass, alla kategorier. Okej. Here goes, men utan inbördes ordning, det vore alldeles för svårt att rangordna träningspass sinsemellan eftersom de är så olika i sin karaktär!

  1. Mountainbikepass, cirka någon timme långt, på rolig slingrande skogsstig med mycket upp och ner, lite rötter och stenar men inte supertekniskt. Att bara cykla för glatta livet på sådan stig är väldigt väldigt kul.
  2. Hoppass i backe med uppjogg och nerjogg. Tränar explosivitet och styrka, är klart på max 40 minuter och ger härlig ”efterträningskänsla”.
  3. Mellanlånga backintervaller med sällskap av löpargrupp, gärna att man är minst fyra-fem stycken som kan puscha varandra.
  4. Frivändningspass i gymet. Frivändningar är alltid roliga, men roligast om man är igång och kört det några veckor, ett slags pyramidpass tänker jag mig, med 8-6-4-2 reps och uppåt igen. Gånger två kanske, plus uppvärmning förstås.
  5. Storslalombana en fin februariförmiddag, på Laxfjäll i Tärnaby när allt bara stämmer.
  6. Löpning på Åreskutan. Eller annat valfritt fjäll funkar också.
  7. En snabbt avriven femkilometare i löparskor (bäst när jag är i bra löparform) som avslutas med dopp i sommarvarm smålandssjö eller bräckt skärgårdsvatten. Ensam eller med sällskap.
  8. Cirkelträningspass där man jobbar två och två i korta tidsintervaller och med bra pepp.
  9. Långpass på längdskidor med prins, barn i pulka, labrador vid sidan och matsäck med. I vårsol förstås.
  10. Heldagsskidåkning med stighudar bortanför liftsystemet. Puderdump dessförinnan, helst i Whistler.

favoritpass  tio favoritträningspass

tio favoritpass

Tio favoritträningspass. Vilka är dina? Lista i egen blogg vettja, eller kanske nämn topp fem eller topp tre i en kommentar?!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!