Välkommen till din nya favoritblogg!

Övningar till hemmaträningspass

Hemmaträning i trädgården kan vara den bästa träningen! Decathlon och jag vill tillsammans inspirera till en aktiv förlängd sommar, därför har jag satt samman ett gäng enkla (och några trixiga) övningar till er att utföra hemma. Nu kör vi hemmaträningspass! Övningarna går att kombinera på mängder av sätt och ni får 50 kr avdrag från slutsumman i kundkorgen om ni anger koden AKTIVSOMMAR2015 om ni handlar varor hos Decathlon, kampanjkoden gäller till 30/9!

decathlongymSTORA-08777

Burpees, svingar, clean/press, ballslam och woodchopper är bra pulshöjare. Draken är en avancerad övning som ska utföras med stort lugn och fokus. I alla övningar där knäleden böjs, tänk på att pressa knäna utåt. Var alltid aktiv i din core!

Som hjälpmedel använder vi:

Övningar med Kettlebell: hemmaträningspass kettlebell

draken

cleanandpress

Övningar med medicinboll: 

medicinboll övningar

 

medicinbollsövningar

Övningar med viktväst:
övningar med viktväst

Om du vill shoppa min outfit får du hela tjottaballongen för 527 kr. Supersköna träningskläder med bra detaljer och vad jag tycker, hög kvalitet.

 • Supersköna Tights i caprimodell med rynk kring knät, mobilficka och bred linning, 149 kr
 • Linne  i skönt tunt funktionsmaterial med litet rynk på bröstet, snyggt rundat och förlängt bak, 129 kr.
 • Sportbh med formpressade kupor och meshdetaljer, 249 kr.

Exempel på två hemmaträningspass med några av övningarna ovan kommer här. Att ha en tabataapp i sin telefon är något jag rekommenderar alla. Den här träningen kan du riva av på 20 minuter. Just do it!

Tabata för helkropp, fokus puls: 

 1. Cleand and press
 2. Ballslam
 3. woodchopper
 4. Sumosquat

En tabata innehåller 8 x 20 sekunder aktivitet och däremellan 10 sekunder vila. Du hinner de fyra övningarna två gånger under en tabata. Orkar du tre varv i god form med kort vila emellan? Det tror jag!

Tabata twist, fokus kontroll. 8 fulla tabator. Här gör du en övning per tabata, två gånger:

 1.  En hel tabata med draken, byt ben efter andra aktiva sessionen. Balans, kontroll, att kroppen blir ett bord (rygg och häl i samma linje, innan du ror upp vikten, sänker foten och höjer överkroppen. Avsluta och börja i press ovan huvudet med knät upp)
 2. woodchopper
 3. russian twist
 4. utfall med twistdecathlongymSTORA-08648

decathlongymSTORA-08774

Lopning

aktivsommar2015

På jakt efter kompressionstights?  De här snyggingarna i caprilängd från Kalenji sitter som gjutet (jag har på mig storlek S, är 171 cm lång). Över knäna är tyget tunnare i mesh, midjan är bred och ganska hög, reflexdetaljer och såklart ficka, 299 kr. Med kampanjkoden betalar du 249 kr!

decathlon gym-08584

Decathlon vill dela sportglädjen med alla, från de yngsta nybörjarna till de mer inbitna sportnördarna. Med egen produktion och fokus på innovation och ​genom att ​sälja produkterna i 900 sportvaru​hus över hela världen kan de hålla priserna nere utan att tumma på kvalitén. 70 sporter. 40 000 produkter. 21 egna varumärken. Välkomna till Decathlon, ett nytt sätt att handla sport!

Såklart, i stolt samarbete med Decathlon

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!