Välkommen till din nya favoritblogg!

Sidoplanka med miniband

Dagens övning är en sidoplanka med miniband och det min vän, det är en riktigt tuff magövning som ställer stora krav på styrka och stabilitet. Jag skojar inte när jag säger att den här godingen den har jag fått fightas med mycket för att få till.

Om du upplever att du har en väldigt stark core och sällan utmanas i bålövningar tycker jag att du kan testa sidoplanka med miniband, där minibandet ger ett motstånd i ett benlyft. Tänker du direkt att tjohej – not for me, scrolla ändå ner och strunta bara i själva minibanddet.

Sidoplanka med miniband – såhär ser övningen ut

sidoplanka med miniband

Sidoplanka med miniband – gör såhär

1 . Sätt miniband runt dina vader/anklar och ställ dig i en sidoplanka. Armbåge under axel. Tänk att du har en vägg bakom ryggen, så att du är linjerad och stark. Bara sidoplankan i sig är ju erkänt tuff, så har du inget miniband kan du absolut göra en sidoplanka som dagens övning!

2. Från startläget i sidoplankan, lyft ditt översta ben uppåt. När du lyfter benet kommer du behöva stå emot nya rotationskrafter som vill ta dig bakåt/framåt. Sidoplankan med benlyft ställer stora krav på stabilisering. Du kan alternera mellan att jobba statiskt med övre benet lyft som i ”slut”-positionen och att göra benlyft upp och ner som repetitioner.

Tre punkter – tänk på detta så blir det rätt:

  • Tryck underarmen ner mot marken med bestämdhet, det ger ett lyft i axeln.
  • Lyft området mellan mitten av ditt lår och dina revben aktivt uppåt, in i sidan av din egen kropp!
  • Skapa en lätt anspänning genom hela kroppen, från foten i marken diagonalt till övre axeln och din underarm i marken. En anspänning genom kroppen hjälper dig mycket i all träning. Tänk på hur mycket lättare det är att förflytta en kettlebell med liten centrerad massa, än en hockeytrunk om de båda väger samma vikt.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!