Välkommen till din nya favoritblogg!

Dagens övning: Sidoplanka med touch

Det finns magövningar, och så finns det magövningar som sidoplanka med touch. Den här övningen är en av de trixigare som ställer stort krav på stabilitet och styrka. Om jag hade varit fotograf hade jag med sträng röst sagt åt den här glada modellen som svettats en stund i diverse plankor på stranden Memory beach i Khao Lak att genast flytta in höger armbåge mer under kroppen. Linjering är bra grejer, det skyddar från att skada och att felbelasta.

Sidoplanka med touch

Övningen är ypperlig för alla som vill förbli stabila i överkroppen, löpare, skidåkare, slalomåkare, cyklister – samtidigt som de också ska kunna vara i rörelse.

När du gör dagens övning, som alltså är sidoplanka med touch, ska du utgå från en vanlig sidoplanka där armbåge och underarm är i marken, placerad under axel. Tryck ifrån och ha stolt hållning. Lyft ditt övre ben och låt knä och din armbåge mötas i luften. Om du vill göra övningen lättare (men inte lätt) kan du istället för fot och armbåge som stödpunkter ha underben/knä och armbåge/underarm som stöd.

Dra navel mot ryggrad, lyft i höften och visualisera att du har en vägg bakom kroppen som du håller dig parallell med. Jobba dig upp i antal touch eftersom!

Lätt plågad, men väldigt glad Sofia i Thailand. Rekommenderas varmt. Övningen i sig, att hänga på strand och att kombinera dessa två. Mina tights är från Run and Relax och min sportbh kommer från Lululemon.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!