Välkommen till din nya favoritblogg!

Teamwod thrusters och burpees

Att träna teamwod är ett väldigt kul sätt att ta ut sig till max. En av de bästa sakerna med crossfit tycker jag är just teamwod, ett bra sätt att jobba tillsammans mot ett supertydligt mål – wodens siffror. En väldigt rolig teamwod är 90 thrusters / 90 burpees, en teamwod jag och Mela serverades av Crossfitgames vinnaren 2014, Camille Leblanc-Bazinet.

Du behöver inte ha en gamesvinnare vid din sida för att ta ut dig till max i den här woden, dra bara ihop några par och kör teamwoden 90 thrusters / 90 burpees for time efter en uppvärmning, naturligtvis jätteviktigt. Se till att gå igenom thrusters, skala övningen i frontsquat och press på lägre vikt. Därefter kan ni köra igång teamwoden.

teamwod thrusters och burpees

Uppvärmningsbild. Tips – ladda på så mycket vikt på stången att du klarar tio thrusters med god teknik inför woden. Att byta för ofta tar också tid.

Regler i teamwod 90 thrusters / 90 burpees: 

Paret som snabbast utfört 45 var av thrusters, således 90 sammanlagt och därefter utfört 45 var av burpees, således 90 sammanlagt vinner. Varje del av paret ska alltså bidra med 45 repetitioner av varje övning, först när 90 thrusters är kompletta får paret börja med burpees. Ni kan göra 5 repetitioner var hela vägen till 45 var, eller att en person kör 45 i sträck och sedan låter den andra köra. Ni kan inte utföra repetioner samtidigt! 

Tips på andra crossfitpass: 

  1. Teamwod 
  2. Amrap med benfokus
  3. Enkel men tuff amrap
  4. Fredagsfys amrap

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!