Välkommen till din nya favoritblogg!

Träningsresor

Just nu drömmer jag om resor generellt, och träningsresor specifikt. Det finns mycket jag är sugen på, men kanske mest bara känslan av att uppleva träning på annan plats. Upplevelseträning med nya vyer helt enkelt. Jag sonderar terrängen, kollar utbudet, och gör mina bedömningar av vad som finns och vilken träningsresa som passar mig.

Så skrev jag 2014 i juni. Tänk vad som hämnt sedan dess!

Uppdatering oktober 2019: Jag gör nu själv en hel massa träningsresor och träningshelger och har efter några utomlandsresor landat i att jag vill göra klimatsmarat träningsresor hemma i Sverige och i Åre där jag bor!

>>> Träningsresor och träningshelger Sverige 2020

Det finns de klassiska gruppträningsresorna till träningsresorts där det pågår schemalagda aktiviteter. Det finns mer grenspecifika träningsläger inom löpning och cykel, eller triathlon! Det finns vandringsresor (mest äldre som åker på dem?), surfresor och såklart yogaretreats. Jag känner mig inte riktigt hemma i någon av de här kategorierna just nu, men är fortsatt ändå så extremt ressugen.

earn your turns

Min bästa träningsresetyp. SKIDRESA: Där passar jag alltid in, är alltid trygg med mina skiderfarenheter, min kunskap och pedagogiska förmåga att få andra att älska skidåkning lite mer än innan. Men är också sugen på mer utmaning här. Mer snö,mer skidor. Alltid.

Tänk va, träning och resa och upplevelse i ett paket, som en perfekt höstpresent till sig själv. Om du skulle åka på träningsresa, vad skulle du då vilja ha? Vilket slags upplägg är egentligen bäst ni som testat? Bo på hotell och gå ut och käka middagar = mer upplevelse, eller gå i flipflops till buffé och att helt slippa tänka på matens när var hur? Eller laga tillsammans i lägenhet/stuga?

DO tell, det finns mycket kring träningsresor jag vill veta, jag som aldrig testat!

 1. Åh, jag skulle vilja åka iväg nån vecka på typ playitas (heter det va?) och bara ”glida med” och träna (jag är en sucker for charterresor…). Jag och en kompis sa att när hon fick jobb (och pengar!) skulle vi åka, men sen gick jag och blev gravid och nu är det förstås annat i huvudet. Men det kommer kanske en tid när man ändå kan åka iväg… 🙂

  Jag har heller aldrig varit i Barcelona – det är fortfarande på min bucket list 🙂

 2. Jag har varit på flera träningsresor med Springtime till Portugal och Turkiet och tycker att det är ett perfekt sätt att resa. Träning, sol, bad och likasinnade! I september ska jag åka på vandringsresa till Alperna, jag hoppas verkligen att det inte bara är gamlingar med på den resan ;-)! På min önskelista står yoga-retreat och att springa lopp utomlands.

 3. Hela familjen var på Playitas förra sommaren i 2v och kör samma i år. Perfekt att bo i lägenhet när man har barn. Vår son är 5 år och han praktiskt taget bodde i rutschkanan. Vi delade oss och en körde fm och den andra em. Finns det mesta i träningsväg. Jättefin 50m bassäng. Stort utbud av gruppträning, små tävlingar i löpning och swimrun. Solstolar finns det alltid ledigt, ingen som har tid att sola 😉

 4. När jag kan springa 10 km så ska jag fira med att familjen ska bo på Grand hotell i Mölle. Där ska jag frossa i deras underbara frukostbuffe och med springskor på fötterna utforska varenda stig och vik på vackra Kullaberg. Blir förhoppningsvis till hösten….

 5. Hej,
  Det var väldigt beskrivande fint skrivet av dig om träningsresa, vi åker ner 2-9 Maj med Mallorcasportcamp till Alcudia. Temat för den här resan är måbra & komigång efter vintern. Utbudet på träningsresan är yoga , transformers, löpning, personlig träning, box class, cirkel träning på stranden, gym, pool gympa. Det kommer bli svettiga pass med massor med skratt.
  Vare jätte kul om du ville följa med.
  Alltid kul och läsa din insprirerande blogg.
  Må bäst

  Malte

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!