Välkommen till din nya favoritblogg!

Hot flow på Du Calme

Du Calme, bikramyogastudion på Birkagatan i Stockholm har sedan en tid en ny klass som heter Hot flow. Det är ett lite snabbare flöde som helst ska genomföras i ett flow och med lite mer styrkemoment än klassisk bikramyoga. I torsdags hade vi vårt julfirande med Everydaystories där och testade konceptet.

hot flow

Julfirande med kollegor är ganska mysigt rent generellt men när kollegorna är härliga kompisar och firandet sker på bikramyogastudio då är det full pott. Så himla, himla bra grej att jag tror att vi behöver fira in januari ikadant kanske?

Det är utmanande att yoga i värme, det blir lätt överväldigande men samtidigt hjälper värmen massor och vridningar och bakåtböjningar blir djupare för de allra flesta. Hot Flow finns som 55 och 75 minutersklass, där vi var på den tuffare och längre varianten och för mig blev det bitvis för tufft i torsdags, men med det inte sagt att det varit samma känsla dagen innan eller nästa vecka. Tips: Drick mycket under dagen och kom med stabilt blodsocker!

Kim som äger Du Calme tog oss igenom härligt flowiga sekvenser som mot slutet gick mot styrka, främst i core och i vinyasas med långsamma armhävningar och därefter balans. Där hade jag enklare att fokusera men i mitten i bröstryggsvridningar och bakåtböjningar fick jag då och då samla ihop mig i barnets position och krishantera allt från svarta flimrande prickar framför ögonen till de där jobbiga känslorna som kan välla upp när man yogar? Ni vet, stress som skjutits undan, känslor som begravts, press som tynger axlar.

vurmayoga-2

Kim sa något så himla bra där, som jag kommer ta med mig i all min yogautmaning framöver. Rent generellt säger yogalärare awsome grejer nästan varje gång, men orden ”låt inte ambitionen komma i vägen för koncentrationen” har stannat i mig. En enkel påminnelse om att ta sig tillbaka till just nu, stunden här, rörelsens som en lärare guidar mig in i och lita på att min koncentration är det som krävs.

Det är min tolkning för dagen av hennes ord och jag tyckte att den fungerade bra. Den lyfte mig inte hela vägen in i utmanande positioner som där och då kändes för påfrestande men kommer hjälpa mig massor nästa gång. För ja, såklart. Det blir fler gånger. Jag älskar den utmaningen som bikramyoga ger och min rygg behöver rörlighet. Det har den berättat hela helgen med massiv träningsvärk nämligen.

vurmayoga-1

Så himla fina bloggtjejer på decemberfirande!

Du Calme är en oas av mörkt trä, ljusa ytor och härligt exklusiv känsla. Det märks att de som tränar här verkligen älskar sin studio. Som frosting på vår julkaka bjöd Kim helt oväntat på presentkort, så jättegulligt – nu dröjer det inte alls särskilt länge innan jag återvänder för en ny drabbning med utmanande vridningar i värme på hot flow. Boy do I need it.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!