Välkommen till din nya favoritblogg!

Om att konstatera att det är bra med grit

Jag sitter vid köksbordet med snyggsminkade ögon och kalla tår. Inte för att det har med varandra att göra, mer än att det är just så det är. En springdate börjar om 50 minuter och den där sminkningen har inte setts av någon och kommer vara lite i överflöd under löpturen som blir nytt distansrekord för säsongen. Det är också bara ett konstaterande. Jag hade tänkt hinna ta vara på looken i ett casual-wear-foto-jobb men fastnade drömmande i videon om ett nytt släpp av en pulsklocka. Den lockar med ett namn som är kort och fint och säger allt.

Grit.

Grit är det man behöver ha för att få saker att fortsätta hända. Förmågan att hänga i, ladda på, jobba igenom. Helst i huvudet ska man ha grit, men på armen hade ju också suttit bra, det säger jag inte emot. Hursomhelst och anyhow har jag en suverän klocka (som saknar touchskärm som grit har) redan och jag borde tänka mindre på pulsklockor och mer på att inte förivra mig min träning.

Sa jag att det blir distansrekord? Med två ben som är totalt förstörda av träningsvärk trots att vi är inne på dag tre. Lördagens styrkepass blev ofilmat och ofotat men det hände och i varje stund är jag påmind. Jag älskar att skruva upp min träning, känna g-r-i-t i slitet.

Till den där uppskruvningen av träningen och inför denna löpsäsong har jag shoppat skor minsann! Mina två par nya trailskor är aviserade som ”på väg” och kommer fram gör de nog lagom till lunch. Efter löpturen.

PAUS för bildserie: Fick feeling ändå. Typ. I sköna mjuka skjortan lika snygg runt elden som på hemmakontoret och för de där perfekta outdoorbilderna som är överallt-överallt-överallt. Eller är det bara algoritmen för mig? För ett tag sedan fick jag appropå outdoorskjorta reklam för bantningsföretag som sålde dryck med bild på turskidande kvinna. Effekten; att jag tänkte där är fan gränsen! Kom inte UT i det orörda med kvinnor på tur och påminn om en annan form. Gränsen.

Shit, nu är jag sen till löpningen ändå. Av med skjorta (Bergans, den heter Tovdal), på med löpkläder!

Men vem lurar jag nu? Alla ser ju att det här publiceras först på eftermiddagen idag. Så kan det gå, om man bokat löptur att slå distansrekord på och drömmer sig bort till nya leksaker med höjdmeterskurvor och touchscreen istället för att vara superffektiv. Löprundan blev gjord, v-tecken i luften hamnade på en annan bild och skorna, de har faktiskt inte dykt upp ännu.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!