Välkommen till din nya favoritblogg!
Processed with VSCO with av4 preset

Midsommar 2020 – en bildbomb av sommarmagi

Alltså den här midsommaren måste ju gå till historien som något speciellt. Eftersom reserestriktionen släpptes for vi till nära vänner i Skellefteå. De har liksom vi bytt Stockholm mot ett annat liv med snö och naturen närmre och vi har längtat efter att hälsa på och se deras nya pangställe. Vilket ställe! Utöver magiskt, drömmig, fin miljö var det så härligt att få stanna upp och hänga flera dagar i rad. Prata, prata, prata lite till och ha det vilsamt.

Vi kom fram sent på torsdagskvällen, satt på verandan och myste i sommarnatten som är ännu ljusare där än här i Åre. Sen vips var det midsommar. Vi startade dagen med en kvarts yoga på bryggan innan morgondopp. Vi kikar!

Efter sillunchen fixades det tårta, jag gjorde min goda potatissallad till kvällens grillning och det bands krans till hår. Den jag gjorde till stora E blev för stor så hon lämnade den sen till mig och jag kände att det här med att ha en blomsterkrans med syren i på huvudet, det var ju något man borde ha oftare. Doften den ljuvliga!

Till tårtkalaset kopplade vi upp oss till resten av det stora gäng som vi brukar fira midsommar med, men som nu var på olika platser. En midsommarskål och kort uppdatering kring läget (regn i Göteborg, Corona i Stockholm), men överallt ändå glada miner. Tårtan var en variant med en blandning av mascarpone, grädde, florsocker på en vanlig sockerkaka som delats. Både snygg och god!

Så gick dagen, med studsmattehoppning och mys. Strax innan middagen var klar och festlokalen dekorerad tog vi några varv runt stången. Jag behöll kransen på och kände lycka i bröstet och lugn i själen.

Tänk om man hade en egen ladugårdslänga med festlokal!? Åh vad jag är glad för S och D och deras pojkar som nu bor på ett sätt de alltid drömt om! Vi skålade i champagne för dem och deras nya och för midsommar och för att ses på riktigt igen!

Vi åt grillad kyckling och potatissallad, med god sås och sallad. Sen pratade vi och myste medan barnen fortsatte stoja. Sen läggning får vara helt okej på midsommar! Sedan satt vi där och pratade långt in på natten, tände en eld och värmde oss när kylan kröp inpå. Framtid, dåtid, nutid och allt mellan himmel och jord, rött gott vin till det.

Midsommardagen

Midsommardagen bjöd på en himla massa aktivitet! Cykelutflykt till närbelägen skogsdunge med terrängcykelbana, fotbollsmatch, pizza till middag och kvällsdopp! Efter lunchen for vi ut till havet och bilderna från den stunden delar jag i ett eget inlägg för annars blir ju ändå det här alldeles för långt.

Tänk att ha en egen brygga och älvtomt! Fantastiskt läge och varmt i vattnet, 22 grader i älven är inget man förväntar sig av midsommar i Skellefteå direkt! Här spenderade vi mycket tid. Lilla E går simskola just nu men det är djupt vid bryggan så flytväst på är regeln. Kolla vad stor han är nu, min minsta?

Kvällsdoppet var mammornas paradgren minsann. Vi kastade oss i när resten stod på bryggan och huttrade.

Till slut fick vi med dem i ett samlat hopp!

1-2-3 på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det, på det sjätte smäller det, på det SJUNDE GÖR DE DET!

Efter kvällsdopp, på med myströja, vira in benen i filt och efter att barnen lagts i säng, en till kväll med, yes – prat och prat.

På söndagen rullade vi hem, åtta timmar i bil hem till Åre igen. TACK för en fantastisk midsommarhelg! Några av bilderna har S tagit, följ henne på huskontot @emthenskahuset

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!