Välkommen till din nya favoritblogg!

Test Nordmarka Anorak från Bergans

Annonssamarbete

Vissa plagg har en väldigt hög vill-ha faktor. Nordmaka anorak är för mig ett sådant och så verkar det också vara för dig? Varje gång jag har på mig Nordmarka och instagrammar får jag frågor om jackan och den blir överröst av hjärtögon. Jag fattar precis!

Vill-ha-plaggen är (för mig åtminstone) ofta klassiska och stilsäkra plagg med en touch av oumpfh, eller hur man nu ska beskriva det. Anoraken Nordmarka från Bergans är 2020 samtidigt som den kunde ha varit äldre och jag tror att alla år från nu kommer den kännas helrätt! Ett klassiskt outdoorplagg som passar lika bra på stan, som på näräventyret. Tillverkad i återvunnen polyester, med vind- och vattenavvisande egenskaper och självklart PFAS-fri. Såklart, det är Bergans vi pratar om. Titta noga på de små flärparna vid dragkedjan. De är i läder!

Korta fakta, nordmarka anorak

Huva
Fast huva som kan justeras med dragsko fram och med tryckknappar och klaff bak.

Ventilation
2-vägs dragkedja i sidan som även kan användas för ventilation.

Fickor
Rymlig bröstficka med horisontell dragkedja. Frontfickor med dragkedja.

Övriga detaljer
Förböjda armbågar för större rörelsefrihet. Justerbara ärmslut med klaff och tryckknappar. Justerbar nederkant med dragsko.

Material 97 % polyamid (återvunnen)/3 % elastan.

Nordmarka är jackan för det mesta i min vardag

  1. Vill jag känna mig lite snygg och gå ett varv på byn, eller vara på stan i Östersund: Nordmarka.
  2. Åka till ett vindskydd och ta det lugnt, äta middag ute och mysa: Nordmarka.
  3. Gå en kvällspromenad hand i hand med min man: Nordmarka.

Ska jag träna, eller vara ute länge-länge och förväntar mig en hel massa väder, då väljer jag ett skalplagg, men annars är den nästan alltid rätt. Nu dyker vi in i testet. Jag kommer som vanligt följa min mall med ett gäng huvudrubriker!

Passform

Jag har Nordmarka i strl M. Normalt har jag storlek S på överkroppen (och M på underkroppen) från Bergans. Denna jacka ville jag ha aningens oversized, eller åtminstone inte riskera att den skulle kännas tight, därför valde jag storlek m. Jag upplever den både rymlig och lite skräddarsydd på samma gång. Engelska ordet ”fitted” känns mer rätt, men jag tror du förstår. Jackan är ofodrad, bra som vår/höst/kall sommarkväll-jacka. Förböjda armbågar och en längd som ger en sportig men perfekt ledig look. Passformen är suverän!

Design

100%. Jag är kräsen och brukar oftare ge Bergans 100 på passform och något litet jag haft att önska i design, men här finns inget jag vill addera eller dra ifrån. Detaljerna med läderstopparna, hur luvan är designad, ärmsluten. Färgerna (khaki, marinblå, röd) känns alla spot on. Jag älskar-älskar min jacka i khaki, men har en hemlig längtan om att också ha den i rött och blått ändå.

Funktion

Nordmarka är vatten- och vindavvisande, och för plaggets egentliga användningsområde – en slags ”allmän outdoor-jacka” så är funktionen egentligen helt perfekt. Detta blir därför svårbedömt. Ser jag jackan i en tävling med en skaljacka i flera lager med sådant membran, kommer den inte skydda eller hålla samma funktion att släppa igenom fukt inifrån men skydda mig från väta. Funktionen för att göra vardagliga näräventyr och vara utomhus i fint väder, det klarar den med bravur, även kort regnskur eller lite blåst. Så vad gör man? Sätter 85% och du fattar hur jag menar. Att jackan är ofodrad gör att den aldrig känns varm och instängd, snarare förvånansvärt välventilerad.

Hållbar produktion

Givet att plagget är nyproducerat kommer jag inte sätta 100%. Det är ett slags val och ställningstagande jag gjort, vilket egentligen kanske inte är rättvist, men samtidigt så ser det ju ut så i världen. Vill du vara som mest hållbar, köp den här jackan som person nummer två som äger den (om någon någonsin vill sälja)! Bergans har höga ambitioner med sitt hållbarhetsarbete. Nordmarka tillverkas med återvunna material, är PFAS-fri och bluesign® dragkedjor. Givet klassisk design är detta absolut ett hållbart köp!

Vill ha-faktor

Har det framgått tillräckligt tydligt? Jag älskar. När mina kompisar ser den på distans vill de ha den, mina kompisar jag träffar nyper i den och berömmer. Det är en jacka med stor vill-ha faktor som är superkul att äga.

 

Test Nordmarka Anorak från Bergans
En stilsäker klassiker, lika bra på lugna hemmaäventyret som snygg på stan.
Passform
96
Design
100
Funktion
85
Hållbar produktion
95
Vill ha-faktor
100
Läsarbetyg14 Betygsätt
51
Plus
Snygg både på stan och i skogen!
Hållbart producerad
Tidlös - kommer kännas rätt i många år framöver
Älskvärda detaljer som gör det lilla extra!
Minus
Hittar inga minus på denna - toppen att bära och att ha i garderoben många år framöver!
95
Suverän klassiker!
Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!