Välkommen till din nya favoritblogg!

4 Sportbehåar för olika träningstillfällen

Jag vet inte hur det är med er, men jag väljer sportbh ganska noga utefter vilken träning jag ska genomföra, och detta fast att jag i normalfallet har ganska liten byst. Här kommer ord om eller tips på fyra olika sportbhar jag har i min garderob och använder ofta. Tre av dem har jag haft länge och tränat/tränar (periodvis) mycket i, den svarta från Icebreaker är en ny bekantskap från ett pressutskick nyligen.

sportbehåar för olika tillfällen

 1. Sömlös sportbh från Gococo. Mjuk och smidig, ger lätt/medium stöd. Perfekt för lugna styrketräningspass utan hopp eller yoga.
 2. Stabil sportbh från Nike. Passar stor byst och ger bra support. För styrketräning/kombinationspass/löpning. Den här använder jag mycket som gravid då den är köpt i en större storlek. Vet inte modellen, men den har dubbla lager tyg och brottarskärning i ryggen.
 3. Mjuk sportbh från Icebreaker i merinoull. Ger lätt/medium stöd. Bra för utomhussport i kallt väder, så som längdskidåkning eller alpint. Ull är skönt närmast kroppen vid kallt väder och fysisk aktivtet då den transporterar bort fukt.
 4. Stabil och smidig sportbh från Casall. Min absoluta favorit för löpning och högintensiv träning då den ger bra support. Har tydligen bytt namn från multi sports bra till iconic sports bra vilket också säger en hel del, den är mångas favorit och förstahandsval!
 1. Jag har ett gäng gamla trotjänare i garderoben, drar mig ofta för att köpa sportbh. Varför är det så måntro. Kul att det finns många olika modeller, man kanske borde anpassa lite mer efter vad man gör för träning, har aldrig tänkt så tidigare!

 2. Jag gillar mjuka sportbh:ar bäst, har både från Casall och Röhnisch som jag är tokförtjust i!

 3. Såsom liten men ganska storbystad (65 E, och ja, de är medfödda) kan jag berätta att ingen av ovanstående håller måttet mer än för lätta aktiviteter. Jag har provat måååånga, och den absolut bästa är Shock absorber Run, alla kategorier. Sitter som berget. Stay in place superactive är också bra!
  Dessa har gemensamt att de är öppningsbara (SiP endast delvis) vilket är suveränt när man ska tråckla en 65-bred bh över axlarna.
  Generellt sett så har de flesta en alldeles för vid (ffa till vardag) bh, vilket gör att man bär bysttyngden med axlarna istf bröstkorgen. Vilket gör att man hukar lite, tappar hållningen och kan få ont i axlar och rygg.
  Så mitt råd-köp flera bra bh båda till vardag och träning, och be en erfaren handlare hjälpa dog! (Tänk tant i gammal underklädesaffär, de är bäst!)

   1. Och det där var ett väldigt konstigt svar. Vadå oj? Alla är väl olika, och att säga att något är oj och speciellt låter inte så trevligt, anser jag.

    1. Hej Mia! Klart att alla är olika. man kan också läsa med olika ton i rösten/huvudet. Min ton så som jag menade den var inte alls otrevlig. Jag skriver fyra tips om sportbehåar jag själv har erfarenhet av, och som torde fungera för lite olika storlekar, men håller helt med om att för 65E så fungerar ju inte tipsen alls – vilket Lisa säger, därav – jag är glad att hon hittat andra som passar för hennes – de facto – ganska speciella storlek. Med speciell menar jag att jag aldrig faktiskt sett 65E i någon vanlig underklädesbutik, bara det, inget negativt. Alla är verkligen olika, vilket är toppen!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!