Välkommen till din nya favoritblogg!

#den12espelaren

Den 10 juli startar Fotbolls-EM på hemmaplan. Jag har levt med svettiga grässtrån i sportbhn, med eltejp och skofett i väskan. Känt highfiveandets magi, varit med om cupvinster och straffavgörandeförluster. Minns den speciella glädjen att få tag i ett helt nytt par strumpor från högen som en eldsjäl tvättat hemma i egna maskinen. Strumpor som inte var sådär noppriga i hälen. . Mitt ärr i pannan kommer från en nickduell jag vann. Jag började spela fotboll när jag var sju. Sist jag spelade match var 2006. Schelin, Öqvist, Sjögran har satt sitt mål.

Tidigare i somras satt jag på ett morgonmöte där följande deklarerades: ”det är ju inga mästerskap den här sommaren”. Försäljningschefen för key accountgruppen på Sveriges största tidning ang annonseringsplaner för bolag som mediamarkt/elgiganten/siba etc. Jag kunde inte låta bli. Replikerade snabbt, öppet: ”Fotbolls EM går i år. På hemmaplan”. Ungefär hela rummet flinade. Men av två olika anledningar. Vissa för att jag hade tryckt dit någon som uppenbarligen inte hade vett nog att ha koll, och som tyckte det hela var pinsamt. Andra för att de tyckte min kommentar var högst komisk, och pinsam för att fotbolls EM ju inte är fotbolls EM, när det handlar om damfotboll.

Jag är så förbaskat less på den attityden. Vi har ett asbra landslag, som vunnit VM-silver. ALLA minns sommaren 94, värmen, glädjen, fotbollen på andra sidan Atlanten. Nu har vi chans att skapa något stort på hemmaplan i Sverige, nästan 20 år senare. Är det inte dags att vi skapar nya minnen? Jag tycker det. Bidra. Bor du/ är du i Göteborg eller Halmstad – gå och se damerna spela gruppspelsmatcherna. Ditt stöd gör skillnad. Vi andra: Slå på tv’n. Sprid ordet. Visa tjejerna ert stöd.

Onsdag 10:e juli
20.30 Sverige-Danmark i Göteborg

Lördag 13:e juli
20.30 Finland-Sverige i Göteborg

Tisdag 16:e juli
20.30 Sverige-Italien i Halmstad

…Därefter slutspel.

Hjärta för varandra. För landet vi representerar. Glädje för fotbollen i allt vi gör. Tro på varandra. På oss själva. Fokus på uppgiften. I varje situation. I varje närkamp. Mod. Mod att lyckas. Mod att bli hjälte. Ni som stöttar oss, ni som tror på oss, ni som lyfter oss. Ni som gör att vi orkar lite till. Ni som finns på läktaren. Erat stöd gör oss bättre. Bli den tolfte spelaren.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!