Välkommen till din nya favoritblogg!

Varför?

Det är lätt att hitta övningar att göra på gymet. Löppass och stretchförslag finns också det i overload på stora grymma internet. En tanke jag har tagit till mig efter helgen, och som jag vill tipsa vidare om, är att göra frågan varför mer central i vår träning.

Varför ska just DU göra just DEN övningen? Frågeställningen gör att vi alla måste backa. Tänka till.

Vad vill jag med min träning? Träna grenspecifikt mot ett mål och komplementträna? Träna för att må bra? Bli rörligare? Stark i benen? Utifrån vad vi vill uppnå ska vi ha en strategi och en plan. Tid är en bristvara och den tid vi har ska vi nyttja till att säkerställa att de övningar vi gör tar oss till målet.

1) vad vill jag?
2) vilken strategi har jag för att nå dit?
3) vilka är övningarna som passar strategin och gör att jag närmar mig målet?

Många faller ofta i fällan att tänka ”vad ska jag hitta på för övningar idag” och sen plockar man de som poppar upp för att de är roliga, man känner sig stark i dem eller att man har en idé om att det vore bra att träna exempelvis ben (alltid en bra idé, synd att gemene man sällan får den i huvudet bara).

Istället för att börja vid övningarna ska man istället analysera efter 1, 2, 3. Hur ligger jag till mot mitt mål, vad behöver jag – och sedan leta och göra de övningarna/det passet som det är dags för och som ligger i planen. Hur kul en övning må vara och hur bra den än är för din kompis kanske det inte är rätt övning för dig. Den behöver inte vara felmen inte heller bra för dig, hänger du med?

Läs övningar, ta till dig tips om pass. Det är kanon, men analysera och tänk till innan du praktiserar. Plantera och så frön som säkerställer full blom och skörd!

20120528-112419.jpg

20120528-110129.jpg

20120528-112447.jpg

Nu behöver jag långpass. Många timmar i följd på cykel. Över grus, stock och sten. Rörlighet i höfterna och bröstrygg för att jag mår bra så. Balans och mod och teknik att våga kasta mig utför på cykel. Starkare core. Grunden är lagd, nu är det bara att öka.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!