Välkommen till din nya favoritblogg!

Vårstädning

Sedan några månader har vi städfirma hemma. SÅ himla värt. Älsk på städfirma! På torsdag kommer de igen och gör rent hus. Jag har gått in i något slags effektivitetsmode där jag försöker fixa och underlätta för mig själv att vara mer effektiv. Hitta grejer snabbare. Komma till skott enklare. Ta bort saker som är i vägen. Det kan vara både att nyhetsbrev som jag egentligen inte vill ha täpper till mailen till att sortera bort vinterjackor och mössor och lägga undan för små barnkläder. Alla de sakerna har jag gjort i helgen och idag.

tips gruppträningspass

Plötsligt finns massa utrymme och det har blivit lättare att se vad som faktiskt finns. Och se vad som inte finns och som behöver fyllas på. I kväll ska jag vårstäda träningsgarderoben, inspirerad av att det är pressvecka och jag kommer se massor av nyheter i träningsklädesväg! Om jag tar det hela vägen och får ut grejerna jag sorterar bort på tradera återstår att se. Någon slags hejd på effektiviteten finns det antagligen, men det vore ju onekligen bra att fullfölja den tanken…

gruppträningspass

Några par skor ska sorteras bort. Får jag köpa nya då? Gula och gröna kanske?

Vårstädning. Känner ni också behovet eller är det baby-nesting det handlar om hos mig?

 1. Kan du inte ha en bloppis med träningskläderna? Enklare än tradera och så kan vi läsare få fynda oss något fint? 😉

 2. Vi har också städfirma varannan torsdag. Håller med – sjukt värt! Bara lite jobbigt att ”hålla sig undan” när man är mammaledig/jobbar hemifrån. Jag gillar inte att sitta hemma som en slags ”vakt” 🙂

  Haha – typiskt att du städar & fixar inför bebis ankomst. Så har jag också gjort inför varje barn & nu när vi inte ska ha fler vet jag inte hur det ska gå.. 😉

  Kram!

  1. Jag får försöka boka upp, kanske det är de dagarna jag drar igång mammaträningsgrupp?! Du får lägga in en juste rutin du med!

 3. Jag har vårstädat både hemma och i min garderob. Jag har sålt massa saker på tradera och fått in flera tusen, på grejer som bara låg och skräpade och som jag inte använde. Sjukt värt!

 4. Ingen bäbis här men känner ändå igen städandet. Känns som vi sorterar och rensar och är till soptippen var och varannan dag nu. Lite av ett måste när två hem skulle bli ett. Men också skönt att passa på och rensa lite extra..:)

 5. Vi provade städfirma ett tag när vi bodde på gård och inte hann med heltidsjobb, hästar och barn riktigt. Då tyckte jag et funkade, barnen var under tre år båda två och förstod inte det här med städning.

  Idag bor vi förvisso i villa, men jag skulle fortfarande väldigt gärna ha städhjälp, men jag känner att det inte går. Nu är barnen sex och sju år och hur i hela friden ska jag kunna rättfärdiga att någon ANNAN städar efter oss? Hur ska jag kunna lära dem att man alltid tar hand om det man lämnar efter sig? Givetvis skulle de få plocka undan efter sig osv, men ändå.

  Några tankar om det?

  1. Jag är på sätt och vis kluven, inte så mkt kring den frågan för den har jag inte tänkt så mkt på, men hela grejen med att städa är ett låglöneyrke som ofta cementerar könsroller, att kvinnor ofta har detta yrke osv. Men, så kan man också se det i ljuset att många kvinnor startar städföretag, att fler anställs och vit arbetsktaft skapas, vilket jag också gärna är en del av.

   Barn, ja, vi städar ju och plockar undan ändå, jag tror att våra barn kommer lära sig att städa om vi lär dem. Städfirman gör att vi nu kan spendera helgerna med varandra istället för att halva helgen ska gå till att städa, plocka och snabbdammsuga kan vi göra på vardagkvällar och E är gärna med. Jag tror det är annorlunda om barnen verkligen ”lever med städerska” som kommer ofta, eller som står och typ stryker skjortor och dammar när de är hemma. Så kommer det aldrig vara hos oss.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!