Välkommen till din nya favoritblogg!

Bloggskolan: Set featured image

Dags för att nytt inlägg i bloggskolan! Denna gång är det ett väldigt enkelt, men användbart knep för wordpress. Jag ska visa er funktionen featured image //”utvald bild”.

Att bestämma en featured image betyder att du på varje blogginlägg bestämmer och väljer ut en bild som ska vara inläggets ansikte utåt. Det är den här bilden som visas tillsammans med rubriken om du exempelvis länkar på facebook, och det är den här bilden som kommer visas om du har ett plugin som visar ”related posts”. Om du inte valt en featured image kommer många wordpressteman tappa bort att ta med en bild, eftersom du inte berättat att en bild ska med och facebook kan annars ta lite vilken som helst. Det finns kanske fler anledningar, men jag tycker dessa två räcker!

setfeaturedimage
Hur sätter jag en featured image:
Inne i din panel, där du skriver själva inlägget har du en högermarginal. Du vet, det är här du tidsinställer, väljer kategori och trycker på publicera. Om du scrollar ner finns det (kanske) en ruta som heter ”set featured image, eller på svenska ”välj utvald bild”. Har du den där? Om du har, klicka!

Nu får du upp mediabiblioteket och ser de bilder du laddat upp till detta inlägg. Du bockar i en av bilderna och trycker save. Om du inte laddat upp någon specifik bild till detta inlägg utan valt ifrån din bildbank söker du i mediaarkivet för en annan/en av de passande bilderna.

setfeaturedimage2

Nej – jag har ingen sådan funktion!?

Ingen fara. Du behöver då gå till panelinställningar / screen options uppe i ditt högra hörn. Klicka i ”featured image” som alternativ och spara! Då kommer denna funktion vara synlig för dig i skrivarläge.

set featured image

bloggskola

Så. Det var det gott folk. Blogga, sätt en utvald bild, och njut dagen!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!