Välkommen till din nya favoritblogg!

Tuffa magövningar

Här kommer två tuffa magövningar, signerade Jillian, som jag gjorde igår under ett sent corepass på vardagsrumsmattan. Dessa två och sen några plankor och andra magfavoriter. Jillian tycker man ska göra 15 på varje sida. Min kropp dog vid åtta repetitioner.

Det är lite konstigt hur kroppen funkar. När jag nu känner fysiskt, dvs trycker, på magen när jag spänner den är den stenhård. Överallt. På ett helt annat mer genomtränat sätt än vad jag kan påminna mig att den varit. Däremot är jag inte alls lika stark som hårdheten ger sken av. Det blir spännande att se vad mer tid och mer träning kommer göra.

20120606-083543.jpg

20120606-083532.jpg

Jag gissar att jag kunnat göra 15 av de här förr. Nu 8. Det finns utrymme för att bli starkare och det är ju faktiskt bra. Där kroppens muskler förr liksom jobbade gemensamt och löste det hela kollapsar det nu. Svagaste länken ni vet. Jag bara funderar lite kring exakt var den där länken är eftersom mittpartiet känns så starkt utifrån. Har ni några tankar?

  1. Du måste komma ihåg att du varit gravid (+ tuff förlossning) Vilket innebär att din breda magmuskel framtill har varit delad i månader. Det tar tid för nerverna att hitta tillbaka till varandra för att kunna arbeta som för. Även om din kärna börjar bli stark igen så fungerar inte hela paketet som det ska det tar tid! trots regelbunden medveten träning hann jag aldrig bli (för mig) ”normalstark i magen innan jag var på tjocken igen, och den här gången har magmusklerna gett med sig ännu snabbare än första graviditeten. Hakan upp och träna på de kommer tillbaka med tiden.
    P.S Jag fullkomligt hatar sidoplankan (man kan inte fuska även om man vill) trots att jag vet att det är en av de bästa övningarna. Som sagt grym övning som avslöjar direkt hur stark man verkligen är!

  2. Jag har samma funderingar som du (tror jag). Jag har visserligen inte varit vältränad innan mina barn, jag tränar 10 ggr mer nu än för 15 år sedan innan barnen. Hur som helst så sätter barnafödandet spår. Fyra barn gör att coreträningen verkligen behöver prioriteras. Men ibland känns det som det du skriver, jag har mycket magmuskler men det är något som inte klickar som gör att det inte räcker. Är det bäckenbotten, är det ryggen, eller är det de inre magmusklerna? Eller allt sammantaget? Bra övningar för övrigt, ska lägga till den till min klippbok med övningar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!