Välkommen till din nya favoritblogg!

Ät inte chiapudding

Chiapudding har varit – och är – trendigt. Det har tagit tid, men snart och nu (beroende på var en handlar förståss) kan en i Stockholm (och säkert i andra städer där jag inte bor) precis som i NYC köpa chiapudding on the go på café. Jag undrar om den snart dyker upp färdig i livsmedelsbutik?
imageSnabbkurs i chiapudding:

Chiapudding görs av chiafrön och någon valfri vätska, kan vara sojamjölk, kokosmjölk, vanlig mjölk eller kanske havremjölk? Chiafröna sväller i vätska över natten, binder åt sig vätskan och resultatet blir en slags pudding. Bär och frukt, honung, kokosflarn, mandelflarn och nötter är typexempel på saker som brukar blandas i. 3 msk chiafrön till 2 dl vätska brukar bli pudding. Aldrig ser chiapudding så snyggt ut som på amerikanska superfoodbloggar och på instagramkonton.

Chiafröets hälsofördelar: 

Rikt på mineraler och vitaminer, högt fiberinnehåll och högt proteininnehåll. Allt i detta yttepyttiga svartgråa lilla frö från växten Salvia Hispanica. Klassat som superfood och chia betyder styrka på mayaspråk.

Att inte äta chiapudding eftersom chiapudding är äckligt

Ibland kan en tro att alla äter chiapudding. Så står du där med kunskapen om superfrö och kan inte komma förbi din egen varningstriangel i huvudet. Det är ju det att… det inte är gott?. Om du hör till den del av befolkningen som testat och gjort grimascher. Testat igen med lite annan frukt. Testat igen med annan sorts vätska men ändå inte kan förmå dig att känna yum, det här är så himla gött till frukost eller mellis? Då är du inte ensam. Honung och blåbär eller ej, konsistensen känns fel och smaken underlig.

chiapudding

Jag vill ge dig ett råd i all välmening. Sluta försöka äta chiapudding. Du är okej ändå. Din hälsa är okej ändå. Det är sämre för din hjärna och din känsla för ditt egenvärde att du tvingar i dig något du inte gillar än att du låter bli. Att mixtra och trixa och försöka – det är inte så vi ska äta.

Abs are made in the kitchen heter det. Lycka skapas i tankarna vi tänker och i valen vi gör där hjärna och hjärta och vilja hänger ihop. När vi är sanna mot oss själva. Om du är en av oss som inte gillar chiapudding, ät då din yoghurt som vanligt. Låt inte en jakt på att vara rätt i hälsans finrum kapa din morgon och din fruost. Ge dig själv gott och bra för dig, för det är du värd!

Behövs det ett helt blogginlägg om att inte äta chiapudding? Ja. Jag tycker det. För vet ni, det är så oerhört många som inspireras in i en trend att de till och med glömmer bort att känna efter vad de själva vill och gillar. När vi inte lyssnar på kroppens signaler blir vi ledsna och trumvirvel: ett litet gråsvart frö borde inte kunna skapa den känslan i oss! Särskilt inte när det inte smakar något alls om du istället stör en tesked då och då på filen med din mysli.

Om du älskar chiapudding (eller lurat dig själv till att göra det, he, he) så har Andrea ett gäng otroligt vackra och för dig kanske goda recept på chiapudding.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!