Välkommen till din nya favoritblogg!

Kickoffträning

Jag har suttit på ett tåg mot Skövde under förmiddagen. Idag har vi kickoff med de två andra kontoren. Det blir som vanligt mycket stillasittande, men jag anpassar in mig i ledet. Det brukar bli liten håltimme för trix och fix mellan workshops och middag, jag har packat sprinkläder, men vet inte om jag orkar vara den som sticker ut och sticker ut och springer. Det är inte det att jag egentligen tycker det är jobbigt att vara annorlunda, eller har svårt att förklara mina val om någon ifrågasätter, men ibland känns det bara som att man vill smälta in i den stora gruppen.

Kan ni känna så ibland? Att er träning får er att sticka ut, och att det är positivt nästan jämt, men ibland blir det liksom en börda? Jag vet inte vart jag är på väg med det här inlägget. Min arbetsgivare förser oss med träningskort på en gymkedja, och vi har haft ett löpevent med kunder, så det finns absolut kultur i träning i bolaget. Men ja, det är inte direkt sammanflätat med kickoffen. Om man säger.

Vi får helt enkelt se om lusten faller på för löpning och om tiden räcker till. Om så är det ju bara att ösa. Eller att låta bli. Det blir som jag gör.

157

 1. Förstår precis vad du menar. Nu när jag börjat nytt jobb känns det som många BARA tror att jaghar träningen som hobby när jag har med mig träningsväskan till jobbet varje dag. Gör det dsom känns bäst. Ofta kan det vara skönt att rensa tankarnalite mellan alla folksamlingar men hade det varit jag, och jag varit lika ny på jobbet som jag är idag, hade jag inte tränat – just för att smälta in. Mer kanske dolt träningen på hotellrummet – sjukt eg. Man ska vara stolt över sin träning och sina val. Kram

 2. Jag kommer ihåg när jag var i Amsterdam med förra jobbet och jag och en ultramaratonlöpare sprang ut och sprang (säger man så?) en morgon. Det sågs också med lite konstiga ögon. men jävlars vad skönt det var.

  Och du. Jag har kommit på att du nog jobbar med en av mina kompisar, hon har precis börjat. Kan skicka namnet på annat medium!

 3. Jag förstår vad du menar.
  Nästa torsdag ska vi på utbildning på kvällen, med jobbet. Enda dagen jag kan träna, men det går i stöpet. Och jag kan inte med att säga nej, för att träna… Hade känts märkligt att förklara det… 😛

 4. På mitt förra jobb – när vi jobbade tillsammans – tyckte jag det var jobbigt för de gjorde alltid en grej av att man tränade och oooade och aaaade och ojade, du vet. Man var den galne. Inte dom som skröt om öl och Risifrutti typ. Inte alla men många. På nuvarande jobb är det inte alls så. De flesta tränar och alla tycker bara det är kul när man lunchtränar. Sticka ut och springa på konferens är inga konstigheter även om de flesta väljer att bada eller hänga i baren, typ. Men i alla fall – vet exakt vad du menar!

 5. Jag får alltid lite konstiga blickat och fått höra många förfärade kommentarer när jag startat nytt jobb (det är inte samma träningskultur här i England som hemma i Sverige….) men efter ett tag hör man dem istället kalla en ’that crazy, fit swedish girl’ med värme i rösten! Jag är den jag är, och gör vad som gör mig lycklig – och det tycker de flesta människorna är rätt skönt.

 6. Kan tänka mig hur du känner. Kan uppleva samma sak om jag tex. använder min rast till att gå en promenad istället för att lägga mig på soffan och vila.

  Vad kul att du är i Skövde! Lovar att heja om jag ser dig, oavsett springkläder eller kickoff-outfit!

 7. Att träna känns inte så farligt att sticka ut med, jag tycker det är värre att alltid behöva förklara varför jag inte vill dricka alkohol.

 8. Känner verkligen igen det, särskilt när man reser i jobbet. Än värre nu när jag är gravid och fortfarande tränar. ”Men, nu när du har chansen att äta vad du vill och strunta i träning, varför?” Som att bra mat och träning är något man ”tvingar” sig till 🙂

 9. Jag har känt mig ”udda”…tar hellre gymmet än spriten i baren haha! Men va tusan, jag bestämmer ju själv va jag vill!:-)

 10. Jag får ofta kommentaren om jag ska flytta in på jobbet när jag kommer med både handväska och träningsväska och då gör jag det VARJE dag. Kan de inte bara inse att jag gillar och träna och ha sjuttioåtta matlådor och mellanmål med mig 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!