Välkommen till din nya favoritblogg!

Mission: Att få stopp på förkylningar

coldzyme-6

Nu har vi hunnit ses igen. Arbetskamrater, pendlare, förisbarn, träningskompisar och skolkompisar. Världens härligaste återföreningar eller mer knök-och-bök-ta-av-dig-ryggsäcken-tack. Åh, om vi bara kan hålla kvar i känslan av ledighet inombords, ni vet, den när vi är lugna, harmoniska, har bra träningsflyt och är friska och sedan addera nystartsenergin. Förstå vilken kraft vi har då?! När träningen får pågå utan paus och vi tillämpar smart träningsplanering i progression kommer resultat som belöning. Träning – vila – energi in – träna igen och formen kommer smygande till de utmaningar vi satt för oss. Friska, starka och fulla med energi in i hösten, så vill jag att vi fortsätter nu och därför har vi ett mission.

En grej jobbar emot oss i början på september. Visste ni att en av av de stora förkylningstopparna i Sverige infinner sig precis just nu? Det är kombinationen av alla återseenden och att vädret blir kallare som gör oss mer utsatta för förkylningar och får många att gå med hosta och snuva. Typiskt. Just som allt gick så bra.

coldzyme-18

Hand upp om du tror att jag städade lite i mitt badrumsskåp innan den här bilden togs!

Sedan några år har jag använt Coldzyme mot förkylningar, och det med gott resultat. Coldzyme är en munspray mot förkylning som säljs på apotek. Den kan tas i rent förebyggande syfte – yes! låt oss stoppa förkylningstoppen tillsammans! – eller som ett sätt att korta ner en förkylning som redan fått grepp om oss. Två sprayduschar i munhålan med sprayen varannan timme om du har förkylningssymptom är ordinationen. I rent förebyggande syfte tar jag sprayen innan läggdags och efter tandborstning på morgonen när jag ser att många runt om är förkylda, eller in mot viktiga händelser så som lopp, event eller resor. Coldzyme verkar genom att bilda en skyddande barriär på slemhinnan i svalget som försvårar för förkylningsvirus att orsaka sjukdom, det är därför den fungerar så bra rent förebyggande samt vid första symptom.

7 sätt att behålla energin in i hösten

  • Behåll dig frisk – se ovan. Alltså på riktigt, skydda dig som attans mot förkylningar så att du kan hålla hjulet snurrande. För barn fungerar den från fyra år. Den finns på apotekskedjor och jag tycker att den är både dryg i användning, trevlig i smaken och ett måste i min necessär och i mitt badrumsskåp. It’s a buy. 
  • Gå på konsert! Om du gillar musik vill jag slå ett slag för att gå på konsert och se en favoritartist. Jag ser Veronica Maggio den 17 september, det längtar jag till och hela vetskapen att jag har en konsertupplevelse som väntar ger mig massa energi.
  • Träna något nytt. Om du tränar på en anläggning kommer du snart se en massa nya klasser på schemat, testa att utmana din kropp i något helt nytt, eller om du tränar enskilt, testa att mixa plats och intensitet eller både och.
  • Fortsätt umgås! Härliga långa sommarvardagskvällar med grillning må vara svårare att få till, men att ses över en enkel pasta en onsdag är fullt möjligt. Fortsätt få och ge energi ihop med vänner och bekanta. Lär av varandra, hjälps åt, peppa och stötta.

middag

  • Spendera tid utomhus. Kvällarna blir mörkare men luften är lika skön och ren. Att träna utomhus minskar faktiskt också risken för förkylningar givet att du inte tar i viktskivor, hantlar eller ligger på mattor och sedan gnuggar dig i ögonen. Du behöver inte att jag säger att luften i sig kommer göra dig pigg, men nu sa jag det ändå.
  • Var sann mot dig själv och vad du vill. Få saker är så dränerande som att göra saker som man från början borde sagt nej till.  Städa måste man kanske, men att vara den som skriver protokoll eller tar på sig att baka till klassfesten behöver inte vara du (den här gången också).
  • Starta dagen med en krigare. Sjunk ner djupt, skapa längd, utmana höften och lek med det. Det är häftigt hur en intention och en krigare kan skapa en stark energifylld dag. Har du testat och gillar känslan? Gör det till en rutin.

krigare-3

krigare-4

krigare-6

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!