Välkommen till din nya favoritblogg!

Sporter jag sportat

Detta inlägg är en del av #uppochhoppaijuni, en bloggutmaning.

Jag åkte skidor samma vinter som jag fyllde tre. Spelade fotboll i lag från jag var sju och började på ridskola ungefär samtidigt. Under en kort tid, eller var det bara ett enda provtillfälle månne (?) gick jag på Charlie Rivels dansskola i Eskilstuna. Minns med obehag kullerbytta som skulle avslutas i ett slags split? Inte min grej.

I de tre sporterna alpint, fotboll och ridning hade jag en komplett sysselsättning, så komplett att jag lät innebandy, handboll, tennis och annat som verkade vara kul oprövat i organiserad form. Först som sextonåring när jag flyttade 100 mil för att gå på skidgymnasiet avslutade jag mitt fotbollsspelande. Ridningen något år tidigare.

Det är konstigt hur jag tänker att mountainbike är en sport, men styrketräning inte. Å andra sidan kan en ju tävla i mountainbike, och i och för sig i styrkelyft, men inte random gymövningar. Oh well. Det pysslar jag ju också med, att lyfta skrot och cykla i skog. Precis som löpning måste räknas som en sport jag utövar och utövat. En termin spelade jag beachvoellyboll. Det var så himla, himla roligt att om det fanns en beachplan på rätt sida stan av där jag bor hade jag nog sportat det, bara för roligheten.

sand-691710_1280
nostrils-270164_1280

En fotbollsträning övade vi på att skjuta över målet. Det var väldigt underligt, och ganska svårt med spaka nioåringsben. Jag minns att jag byggde en liten gräshög under bollen, som funktionen att pegga upp liksom. Först då fick jag bollen att gå i så hög bollbana. Min pappa, som spelat fotboll alltid och fotbollstränade min bror under många år skakade på huvudet och sa att min fotbollstränare var en tomte när jag berättade. Strax därpå började jag spela med ett lag från stan istället. Vi var asbra och kom tvåa i Gothia ett år!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!