Välkommen till din nya favoritblogg!
triggerpunktsbehandling

Triggerpunktsbehandling (eller AJ som f-n)

Triggerpunktsbehandling är inget jag sysslat jättemycket med, helt enkelt eftersom jag inte har fokuserat på att läsa in mig på detta område. Det är oneliken något som känns spännande, och när jag gjort med guidning eller fått triggerpunktsbehandling har det haft fin effekt.

Sedan en tid har jag haft ont i min högra höft. Den har gnällt och tjurat och jag har knådat den och hittat en triggerpunkt. Jag tror efter analys av läget att det är min tensor (tensor faciae latae – en muskel som assisterar att hålla höften parallell vid löpning) som bråkar och är upprörd. När jag gick förbi montern där Tyska TMX marknadsförde sina triggerpunktsbehandlingsverktyg (långt ord!) på ISPO stannade jag därför till, pratade lite och köpte med mig dem hem. Ett kit med två kostade 500 pix och i asken finns exempel på hur man kan använda klossarna, eller vad jag nu ska kalla dem?

triggerpunktsbehandling

Diverse bollar och piggade rullande verktyg samt såklart foamrollers har jag sett på marknaden, men inte den här typen. De är ganska söta faktiskt, den runda basdelen är ungefär så stor som min handflata, minus fingrarna. Den rosa plopåpen som en femkrona ungefär och den svarta, ja den känns elakt liten. 

Jag har inte gett mig på någon rejäl testrunda enligt schemat då jag har lite respekt för att gå in och trycka i muskelfästen och fascia hur som helst, jag ska läsa på lite mer men sedan ta tag i min höft och testa på rekommenderade andra områden. Det gör ont nämligen, ord som i rubriken är inte ovanligt. För dig som känner at du blev nyfiken kan jag rekommendera denna text som start! >> Guide till triggerpunkter. Den är skriven av naprapater och har referenser till litteratur och forskning, sånt jag gillar.

Ska bli spännande att se om de här dyker upp mer och oftare framåt, om de blir ”en grej” som folk har hemma, som foamrollers kanske. Vem vet?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!