Välkommen till din nya favoritblogg!

Avokadomacka

Här kommer en avokadomacka som kan vara avokadomackornas avokadomacka! Jag tycker att ni ska testa den här lite oväntade och kanske i ditt tycke galna kombinationen av avokado, pesto, mozarella och hallon. För mig, som älskar avokado och avokadomackor, blev det superlyckat och ett recept som jag kommer återvända till!

avokadomacka

Sofys goda avokadomacka, du behöver: 

  • Ett gott bröd. I mitt fall använde jag rågmust från Fazer, ett saftigt mörkt bröd.
  • Pesto genovese, någon matsked.
  • 0,5 Mozzarella. Buffelmozarella är såklart allra godast, men Zetas vanliga ekologiska gillar jag.
  • 0,5 Avokado, i skivor.
  • Färska hallon, ett tiotal

Bred ett lager pesto som grund på mackan. Riv din mozzarella i bitar och lägg ovanpå. Det här momentet är viktigt, hantera aldrig någonsin mozzarella med kniv, den ska rivas för att smakerna ska komma fram! Halvera din avokado som du väntat på att bli perfekt mogen, håll tummarna och mumla ett simsalabim när du vänder upp den. High five om den är bra! Skär i skivor i skalet eller gröp ur med sked och skiva i äggskivare.

avokadomacka recept

avokadomacka

Lägg nu din högt älskade avokado ovanpå mozzarellan. Om du verkligen vill höja smakerna här kan du dutta på lite örtsalt. Avsluta din avokadomacka med en handfull färska hallon innan du lägger på nästa brödskiva. Om du skulle ha några basilikablad till hands ser jag ju att de passar perfekt in, både rent exteriört och även smakmässigt.

avokadomacka

avokadomacka

Här har vi den i all sin prakt. Sofys goda avokadomacka. Den här alltså, så himla, himla bra macka på en söndagsbrunch, som snabblunch eller som ett matigt mellanmål. Avokadomacka, kanske den bästa av mackor?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!