Välkommen till din nya favoritblogg!

Creperi och logi i Åre

En Åreresa känns nästan inte komplett utan ett stopp på Creperie och Logi. Creperie och Logi ligger i Åre gamla brandstation, ett stenkast från Åre torg mot kyrkan. Du ser ett svart lågt hus med inbjudande dekor såväl vinter som sommar med krukor och utemöbler med fårfällar och filtar.

På Creperie och Logi i Åre (som har en systerrestaurang i Visby) äter du sött eller salt. Hittills har jag bara testat matiga lunchcrepes men snart säkert även dessertvariant.  Jag har tre favoriter, beroende på hur mycket jag har lust att spendera och lyxa till det.

Mina tre favoriträtter på Creperi och logi i Åre

Monsieur är en crepe med skinka, ruccola och dijonsenap där senapen gör hela skillnaden. Den är mitt budgetval men den känns inte alls särskilt sparsam när det kommer till smak.

Min mesta favorit som jag oftast beställer heter hjortronlax med varmrökt lax, rödlök, ruccola och en tunn hjortronsås och syns på bild nedan. Lax och hjortron är en magisk kombination.

Madame är creperieans rolls royce med lax, kräftröra, skagenröra, handplockade räkor, sikrom, gräddfil och rödlök i olika grupper. Här får man allt av det goda och har inte sparat på något. Denna crepe är fantastiskt och priset rejält för en lyxlunch, men om du äter middag känns 245 kr hyfsat normalt.

Prinsen äter förresten nästan alltid den crepe som heter Skagen och barnen brukar föredra vanlig crepe med sylt och grädde. Sylten är mörkröd hallonsylt och precis som till vuxna serveras det med finess.

På Creperie och Logi är det så lätt att trivas. Personalen är härlig, familjär och uppmärksam. I lokalen har man tänkt på både stora och små med ritpapper, kritor och plusplus för de yngre vilket underlättar fint. Maten kommer allt som oftast ut fort och är alltid top nodge.

Efter en god lunch brukar jag be om en latte med hasselnötssmak och jag är nästan säker på att den görs med nutella. Eftersom vi brukar avsluta våra Årevistelser med lunch på Creperi och Logi är det alltid lite bitterljuvt, men vi ser det som att vi får med oss ännu något av det härligaste av Åre genom att avsluta här. When in Åre, testa creperi och logi. Du kommer trivas, det tror jag det.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!