Välkommen till din nya favoritblogg!

Nyttig middag på 10 minuter

På vardagarna behöver middagen lagas snabbt, vad är bättre än god och nyttig middag på tio minuter?

Jag slängde ihop denna lyckade middag häromdagen och tycker absolut att ni ska testa om ni gillar tonfisk på burk med smak av lime/peppar och vill få i er nyttigt, mättande och gott på begränsat med tid. Det mesta av ingredienserna är sådant som finns i frys eller kyl eller skafferi till vardags hos mig, det var bara en ny kombination!
nyttig middag på 10 minuter

Nyttig middag på 10 minuter

Du behöver:

Pasta i valfri form, tonfisk på burk, sojabönor, blomkål, creme fraiche, flingsalt, rivet skal av lime/citron, svartpeppar, sallad, melon.

Nyttig middag på tio minuter – Gör såhär:

  1. Koka upp vatten i vattenkokare, ta fram en bunke för din ”på pastan-röra”.
  2. Öppna tonfisk på burk och var noga med att pressa ur vatten/olja så den inte upplevs blöt ( jag valde tonisk som marinerats i olja och citron).
  3. Häll i pastan i kokande vatten.
  4. Riv eller skiva blomkål, ca 1-2 dl. Slå över kokande vatten från din vattenkokare på ett halvt paket sojabönor i en separat skål.
  5. Salta, peppra och ha i en halv burk creme fraiche i bunken med tonfisken. Addera de nu tinade sojabönorna. Rör runt, smaksätt med rivet skal av citron/lime. Bonus: Har du koriander hemma kan du klippa i lite, det är gott!

6. Slå av vattnet från pastan, servera med tonfiskröra och en sallad på sidan. Salladen tar du direkt från en färdigblandad påse… och lite vattenmelon är gott till om du råkar ha det hemma.

Voila! Nyttig middag på tio minuter. Nu finns tid för annat, så som träning, vardagsmotion, lek och bus!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!