Välkommen till din nya favoritblogg!

Always be a unicorn – sprid glitter där du kan

*Reklamsamarbete med läkarmissionens aktion julklappen – tillsammans kan vi ge fler barn en bättre jul – sjävklart har jag frångått min vanliga prislista*

 

I helgen har vi firat stora E’s födelsedag lite för tidigt, så som det blir om man är hos farmor och träffar kusinen från skåne en vecka innan den riktiga födelsedagen. Tårta och paket. Såklart.

Vi har lite mer födelsedagsfirande kvar. Enhörningar, vaianamusik och paljetter som byter mönster och färg åt olika håll (det är det senaste). Jag och stora E satte det på paus ikväll då julen istället fick göra entré. 

Aktion julklappen – Lätt att ge, meningsfullt att få

Förra året visade jag stora E Läkarmissiones filmer från julklappsutdelning på barnhem i Ukraina och sedan slog vi in paket och lämnade in. Jag upplevde att för första gången såg hon hur hon kunde göra en liten skillnad och det var lätt att ta chansen med min hjälp. Femåring till femåring.

Igår kväll handlade vi mat för veckan och adderade igen sakerna för två julklappspaket som ska skickas till den fantastiska insatsen Aktion julklappen, som läkarmissionen står bakom. Årets första julklappars slogs in med en blandning av allvar och glädje. Julklappar som genom Aktion julklappen landar på barnhem och till behövande. Tillsamans kan vi ge och göra att Europas fattigaste barn i Ukraina, Moldavien och Rumänien får åtminstone ett paket på julen.

tvål och tandborste kan vara julklapp

Paljetter och enhörningstårta på födelsedag. Tvål och tandborste i önskad julklapp.

Det är lätt att plocka ihop aktion julklappens innehåll i en vanlig större mataffär och det tar emot att inte lägga i annat än listans obligatoriska punkter. Att alla paket ska innehålla samma saker är förstås viktigt, men det värker i mig av lust att addera ett mjukdjur eller en lekfigur, just när vi är i tider att planera ett enhörningskalas.

Skillnaderna river i mig, men jag tänker att jag kanske kan skriva om aktion julklappen lite extra bra så att du också skickar ett paket? Att det finns många ställen vi kan göra något. Varje dag.

Det här behöver du veta om aktion julklappen

  • Insamingen pågår mellan den 1-18 november. Julklapparna delas ut till barn som verkligen behöver klapparna, på barnhem, sjukhus och i de fattigaste familjerna. Aktion julklappen är ett samarbete mellan Läkarmissionen och Human Bridge.
  • Alla paket ska innehålla samma saker, HÄR kommer inköpslistan direkt till din telefon att ha med på affären. 
  • Kom ihåg att anmäla att du är med, då blir det lättare att planera transporter. (Görs på webben)
  • Packa sakerna tight och gärna i plastpåse under julklappspapper. Posta eller lämna in!
  • Uppsamlingsställen och adress dit paket kan skickas.
  • Utomlands eller liten möjlighet att packa och lämna in? Färdigpackade paket säljs här.

Tandkräm // Tandborste // Tvål (fast form) // Ritblock med vita papper // En ask med färgkritor // Ett skrivblock // En blyertspenna // Ett suddigum // En reflex // En tablettask Innehållet i en julklapp som är meningsfull att ge och få. 

Imorgon ställer jag en kartong på barnens skola och förskola och skickar länken om aktion julklappen i respektive facebookgrupper. Jag hoppas att jag på så sätt kan åka med två fulla kartonger när jag lämnar in i Sickla.

Du kan väl haka på och skicka en julklapp du med, om du känner att du har möjlighet?

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!