Välkommen till din nya favoritblogg!

Flyttfixa: en vardagskaosig dokumentär

Jag tänkte häromdagen. Det här med att packa ihop ett liv och flytta långt, det borde det göras en dokumentärserie på tv om. Lite mer i verklighetens utmaningar än i ”familjer på äventyr” men fortsatt en dröm att förverkliga. I och för sig flyttar kanske många fler av andra skäl än att jaga en dröm om ett mer fritt och naturnära liv?

Hursomhelst. Det är en del att göra. Jag tar dig med. När vi första gången var på väg till Åre, runt 2013, värderade vi vårt hus. Mäklaren som kom ut var härlig men oerfaren. Efter att jag nu i höst ratat tre manliga mäklare med tugg och oengagemang för vår process där en skickade ett mail med rubriken ”uppföljning intag Fladenvägen 10” (som gjorde mig tokig. Ja, i branschen kallas det så men kom igen!!!) kom jag att tänka på henne. 2018 har hon mycket mer erfarenhet och nu har vi en mäklare. Och visningsdatum. Och fotogrageringsdatum.

Jeez! Först tänkte vi ha visning i april, men nu blev det istället snabba puckar. Igår rensade jag mitt hemmakontor och packade och fixade och flyttade runt hela dagen. Hade blocket/facebook-säljjour och hann knappt inte jobba alls.

Vi har så mycket prylar och det är så många frågor. Hur länge behöver vi magasinera? Var ska det ske? Vad kommer det kosta? Behöver jag den här sågen, boken, ramen, fotobackdropen, löparskorna, pläden, ljusstaken? Och så i all evighet. Mardrömmen är att packa upp låda efter låda i nytt hus (ja vi ska ju inte bo i lägenheten för alltid) och tänka ”jaha? Den här – den behöver jag inte” och på samma sätt är det trist att ha gjort sig av med nåt man inser att man behöver köpa. Som en lampa som passat perfekt eller ett trädgårdsspett exempelvis.

Trädgårdsspett. En grej vi använt förhållandevis ofta. Och vad kostar 10 kg järnspett att köpa nytt när man ska slå ner en stolpe eller tre? Besluten!

Nu en vecka med djupandning och ösa, ösa, ösa innan jag får göra det roliga och piffa. Och jag vet att jag lovat dig en träningsfilm, den kommer.

Så dokumentärseriens delar?

– att ta beslutet.

– att bli av med gamla grejer och göra så snyggt att alla andra vill bo där du inte vill.

– sälja och stiltjet efter stormen.

– att packa ned ett liv. Spara/släng/skänk/sälj igen.

– den stora flytten.

– det nya livet.

Lite så tänker jag?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!