Välkommen till din nya favoritblogg!

Havtorn alltså

Jag fyllde ju år förra veckan, det var härligt. På kvällen firades jag med denna havtornstårta från Magnus Johanssons konditori i Hammarby Sjöstad. Tårta med lätt ton av orange, syrligt söt smak av havtorn och med snöflingor on top. Bra jobbat prinsen!

Här är min bästa havtornssmoothie förresten. Smoothie på havtorn

Jag är barnsligt förtjust i just havtorn och när jag tänker på havtorn så landar jag alltid i den desserten vi åt på Lux för många år sedan. Jag och prinsen var nyförälskade och jag bjöd ut honom att använda upp ett presentkort på lyxkrogen Lux på en 11-rätters avsmakningsmeny. En av de sista rätterna var en dessert med en sensationell smakexplosion. Det var en slags havtornssås som var som en äggula till formen, mindre än en matsked stor. När det yttre höljet sprack i munnen var det tack och goodbye – jag kommer alltid älska havtorn.

Senare samma kväll fick han en nyckel hem till mig och flyttade in dagen därpå. I sommar är det tio år sedan. Kan jag ens fatta? Havtorn alltså. Vilka minnen en tårta kunde skaka igång bara genom sin smakbild.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!