Välkommen till din nya favoritblogg!

Me too

Så många danssteg jag hade velat ta helt fritt. Så många blickar jag gärna sluppit. Händer jag tagit tag i och vridit bort som varit på fel plats, inte välkomna, inte önskade. Jag hade kunnat dricka någon av de där drinkarna eller vattenglasen som jag ibland, i en där-tog-du-ett-enormt-steg-över-min-gräns-och-vad-fan-gör-du-som-rör-mig-ilska hällde ut. Över en man/kille/grabb.

Me too. På kontor, på tunnelbana, på dansgolv. Av kollegor, random dudes och en som jag var kär i.

Jag är inte förvånad över att allt fler säger det. Me too. Bara så, eller med detaljerade historier som mina ögon frustrationståras av. Jag har ju sett det pågå överallt, hela tiden. Arg och sorgsen.

Eftersom det i vanlig ordning är kvinnor som tar ansvar för att lyfta problemet ber jag er nu att diskutera att om det möjligtvis är så att det finns någon som skulle kunna säga I have i din närhet. Prata om det. Var den obekväma som för det här på tal på riktigt så att det inte bara är en facebookuppdatering som du gjorde och som han såg.

Prata om att hans facebookflöde och instagramflöde är fyllt av tjejer som någon gång känt sig utsatta för en kränkande handling eller ord med anspelning på sex. Ord som sagt, händer som rört utan hennes vilja och godkännande.

Prata om och fråga om när han var på gränsen eller över? Finns det gånger då det blivit fel som han kan se nu i efterhand? Ser ni olika, glöm inte att du har tolkningsföreträde åt tjejen som inte är närvarande. Prata om hans kompisar, om hans chef om det är en han. Om den där spårade personalfesten med skamliga förslag. Reflektera över att alla vet vem som går över gränsen och är för på, men att han får fortsätta och inget händer. Det måste finnas någon som gör för att någon ska bli utsatt och hur gör man när man ser det? Vad gör man om man var han?

Stopp, min kropp. Tre ord, perfekta för små barn att lära sig. Prata om det.

Som jag ska lära min dotter att hälla drinkar, skicka pungkrossarknän och fräsa ifrån men som jag önskar att hon slipper. Som jag ska lära min son att vara inkännande, samtyckesfrågande och respektfull i sin kontakt med tjejer. Om det är sådana han kommer att föredra.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!