Välkommen till din nya favoritblogg!

Mitt nyårsfirande 2016

Jag är i Åre och njuter fin start på året. Häromdagen kom snön med besked, likt hur den snöade här i november. Stora singlande snöflingor som la sig i ett mjuk täcke, efterlängtat efter regn och blötsnö tidigare i december. Vi har haft kompisar här och firat nyår och åkt skidor. Fyra barn under fem år betyder mycket tid i barnbackarna. Idag blir det en mysdag ägnad åt diverse ärenden då termometern droppat ner till minus 20.  Jag tänker att ni får hänga med på nyårsmiddag, såhär några dagar in på det nya året:

Prinsen är superförtjust i rårakor så det blev förrätten för kvällen. Rårakor med löjrom, creme fraiche, finhackad rödlök, citron och dill. Mycket, mycket gott.

Hemligheten är att krama ur rårakorna noga och steka dem i absurt mycket smör. Ungefär så. Drycken till? Självklart champagne!

Till varmrätt blev det klassikern oxfilé. Vi köpte några goda svenska fina bitar, marinerade en stund, helstekte och skar upp.

Köttet serverades tillsammans med rödbetor, palsternacka, sötpotatis och potatis i ugn. Rödvinssås och bearnaisesås och sallad till. Superklassiskt och mycket gott! Till huvudrätten serverades ett gott Amarone (Le Poiane 2012) med tydliga toner av lakrits som gifte sig fint med rödbeta och köttets marinad. 

Till dessert serverade jag en ombrékreation i glas. Botten var en mörk chokladbrownie med valnötter. I mitten låg ett täcke med dulche de leche (kolasås) och på toppen en kula vit chokladglass. I min kreation satte jag ett nybakat havreflarn.

Havreflarn har jag aldrig bakat tidigare men ska absolut göras igen. Världens enklaste och snyggt som dekoration på det här sättet. Goda blir de också, typisk win.

Jag hamnade inte på någon bild men rockade en mörkgrå klänning och strök bara på lite läppstift. Inget enormt fancy utan ganska passande för kvällens setting, tre familjer på skidsemester.

Som traditionen bjuder summerade vi året med vad som var det bästa och det sämsta som hänt, samt satte intentioner för 2017.

Jag satte all utveckling under 2016 som det bästa (driva företag på egen hand, utbildat mig till PT) och det sämsta var att vi under hösten varit en hel del sjuka och att jobb tagit tid från familjen på helger. 2017 kommer också bli en hel del helgjobb, men jag ska vara mer noga med att ta ledigt mitt i veckan när jag jobbar helg för att kompensera.

Mina intentioner för 2017 blir ett eget inlägg!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!