Välkommen till din nya favoritblogg!

Slalompjäxor med perfekt passform – så gör du!

Skidåkning blir så mycket roligare med slalompjäxor med perfekt passform. Med pjäxor som sitter bra slipper du kramp i fötter, klämkänningar och domningar. Jag vill lära er allt jag kan kring det här och gick därför samman med Lange, det pjäxföretag som jag köpt överlägset flest pjäxor av genom årens lopp.

Kika på filmen som vi spelade in när Christian Kalmendal på Åre skidsport (en av Sveriges absolut främsta boot-fitters) och jag snackar pjäxköp  och vi provar ut och ett par riktigt välsittande Langepjäxor. Perfekt för dig att inspireras av när det är dags för dig att köpa nytt. Komfort och prestanda kan verkligen gå hand i hand – kom ihåg det!

Prova ut pjäxor med perfekt passform, guide:

Pjäxorna jag valde mellan, och pjäxor jag rekommenderar dig som är en duktig skidåkare att kolla in:

Lange XT Freetour: 

Om jag haft aningens större fötter hade ett par Lange XT Freetour funnits hos mig nu. Pjäxan för samman tävlingspjäxors precision och prestanda med en lättviktspjäxa för toppturer med över 40 graders gångläge. Sammantaget blir det en perfekt pjäxa som klarar allt med bravur och utan att tumma på något. De nya sulorna under ger perfekt grepp både på isiga parkeringar som på hike när skidorna bärs på ryggen. En pjäxa för dig som vill ha det bästa av allt. För damer har den 97 i läst, för herrar finns den både i 97 och i 100 samt i två olika hårdhetsgrader i flex.

Lange XT 110 Low Volume: 

Mina nya pjäxor som sitter som en dröm. Anpassade för tuff åkning på hela berget, en friåkningspjäxa med hög prestanda även i pisten. Pjäxan har både lättare skal och innerskor än traditionella konstruktioner, samt WTR Rocker soles gummiyttersula som täcker hela undersidan. Detta material ger bra fäste på alla typer av underlag, hög komfort både på isiga parkeringar och på topptur. Pjäxan passar alla oss tjejer som åker hårt över berget. De nya gummisilorna under som finns också på Freetour gör otroligt stor skillnad på komforten upplever jag. Den vardagliga promenaden till och från backen är helt halkfri, att lägga i skidor i boxen med pjäxor på fötterna går smidigt. Kraftöverföringen från pjäxa till skidan är direkt och mina fötter trivs, en pjäxa jag kommer ha mycket kul med!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!